ДР РОГАНОВИЋ: Имунитет крда или менталитет стада! „Ко ми приђе детету с вакцином“

4.8
(649)

Ко је тај Бил Гејтс, велики филантроп и хуманиста? Да ли је он компетентан да се бави јавним здрављем и залаже за вакцинацију?

Информација, дезинформација. Истина, неистина. Лаж. Компетентност, некомпетентност. Политика, струка. Знање, незнање. Притисак, страх, стрес. Болест. Контрадикторност. Теорије завере. Терија шока. Да наставим даље?

Ко је тај Бил Гејтс, велики филантроп и хуманиста? Да ли је он компетентан да се бави јавним здрављем и залаже за вакцинацију? И при томе, још, да га неко и слуша? Је ли он финансира Светску здравствену организацију? А ко финансира њега и његов ,,Мајкрософт”? Шта то беше Светска здравствена организација? Да ли је то она иста организација која се компромитовала у неколико последњих деценија неадекватним одговорима на изазове за здравље светске популације? Ко је још финансира и за чије добро?

Чиме се бави Институт ,,Џонс Хопкинс”? Од кога је добио овлашћење да у овој пандемији на светском нивоу пребројава заражене и упокојене? Је ли то одлучила нека ,,светска влада”? Да ли је човек постао само број? Када смо у Србији имали првог зараженог од корона вируса? Да ли је то 1. или 6. март 2020, или је то био нечији лапсус? Да ли се заиста у тестовима код одређеног броја пацијената установљавају антитела на основу којих се претпоставља да су заражени још крајем прошле године, иако нису путовали нигде ван наше земље? Да ли су та антитела трајна или само део краткотрајног имунитета на корона вирус?

Да ли је било потребно ванредно стање и драстичне мере изолације и карантина, незабележене у новијој историји? Ако јесу, зашто јесу? Ако нису, зашто нису? Да ли је било потребно нагло попуштање противепидемијских мера заштите? Имамо ли довољно заштитне опреме? Имамо ли довољно тестова? Зашто нам се ускраћује могућност да се на лични захтев и за свој новац тестирамо? Како то да сада имамо велики број заражених, све већи број пацијената на респираторима, да је смртност на дневном нивоу велика, ако смо се, по мишљењу једног члана Кризног штаба с почетка марта, суочили са најсмешнијим вирусом у историји човечанства? Зар нисмо у предизборној кампањи сви добили информацију да смо победили вирус? Зар у летњем периоду нема ултравиолетног зрачења које ће побити све вирусе? Зашто се сада не уводи карантин, забране кретања, полицијски час, ако нас представници власти упозоравају да је ситуација критична? Да ли је то сад политички неподобно? Да се то народ није побунио?

Како то да је вирус мировао у предизборној кампањи и док се нису спровели избори? Да ли је и он био у кампањи и учествовао на изборима, па није имао времена да заражава народ по Србији? Зашто су појединци на сав глас говорили да су избори не само недемократски, него и здравствено небезбедни? Како то да је тада, док се нису обавили избори, вирус могао да се уздржи и по петнаест минута и не зарази бираче у затвореном простору – на гласачком месту (како су нас појединци из Кризног штаба обавештавали), иако је било могуће да се ту налази и неко заражен?

Зашто нас сада, опет из Кризног штаба, неко плаши да свако на кога наиђемо може бити заражен и опасност по нас? Да ли нас то неко хушка једне на друге? Опет деобе? Је ли то нешто ново у земљи Србији? Обавезне маске? Безличност, народ као аморфна маса? Да ли је и тај Кризни штаб легалан? Постоји ли у Закону о здравственој заштити или у Закону о заштити становништва од заразних болести? Ко га је формирао и по чијем овлашћењу доноси неке одлуке? Зашто нам ,,европски пријатељи” и комшије из региона све више затварају границе и не дозвољавају улазак српских држављана у своја дворишта?

Зашто нас Италијани оптужују (или су они само гласноговорници) за тзв. ,,српски вирус”који је још јачи и инвазивнији од короне која је њих косила? Да ли то има везе са ,,српским вирусом”(израз члана Трилатерале, Дејвида Гомперта) из деведесетих година двадесетог века и политичких позива из НАТО земаља да се једном за свагда са њим раскрсти? Зашто Србија, по изјави члана Кризног штаба, за разлику од многих других земаља, није у стању да изолује вирус, и уради секвенционирање, типизацију? Да ли то има везе са деценијским свесним уништавањем Института ,,Торлак”, који је некада имао и кадрове и опрему да то ради (нпр. седамдесетих година прошлог века изолован је вирус великих богиња)? Да ли је, буквално, ,,Торлаку” забрањено да ради изолацију вируса јер нема специјалну комору? Да ли је тачно да је Хрватска у Загребу изоловала овај вирус? Зашто држава више година ништа не предузима да спречи одлив здравствених радника из наше земље? Да ли је тачно да је у претходним годинама Лекарска комора издавала на стотине сертификата добре праксе нашим лекарима за заснивање радног односа у другим земљама? Зашто их сад, када је најтеже, наставља да обмањује и препушта саме себи у борби са овом пошасти?

Да ли је тачно да се у Србији, у научне сврхе, није урадила нити једна обдукција тела упокојеног од корона вируса?

Да ли ће бити вакцине против овог вируса? Како је могуће да је само неколико месеци након почетка пандемије вакцина ушла у трећу клиничку фазу испитивања (на људима), ако су најаве научника с почетка пандемије биле да је потребно минимум осамнаест месеци за њену производњу? Да ли је све ово неко планирао, поседовао вирус, а сада и вакцину? Да ли је још раније наука потврдила и записала у протоколима за производњу и тестирање вакцина строге критеријуме провере њене ефикасности и сигурности по здравље људи и да се испитивања врло често спроводе и по пет до десет година? Да ли треба да будемо против вакцине? Да ли треба да примамо непоуздане, недовољно испитане или вакцине непознатог састава? Да ли смо већ били у оваквој ситуацији? Свињски грип? Глаксо Смит Клајн? Фијаско вакцинашког лобија? Шта се у овој ситуацији догађа са пацијентима који болују од других болести: онколошки болесници, кардиоваскуларни, неуролошки…? Колико се чека на прегледе, дијагностичке процедуре, операције? Постоји ли стратегија државе за борбу против заразних, али и незаразних обољења за месеце или године које долазе? И на крају, али не и као последње питање: Да ли ћемо постићи имунитет крда или ћемо имати менталитет стада?

НЕ ДАМО ДА СЕ ЗАБОРАВИ

Сви се добро сећамо 2009. године и светске хистерије око вируса Х1Н1- вируса свињског грипа и апокалиптичних предвиђања Светске здравствене организације да ће се милиони људи широм света заразити, а огроман број и умрети ако се не приступи масовној вакцинацији против овог вируса. Тада је неколико фармацеутских компанија (Глаксо Смит Клајн, Санофи, Рош) за веома кратко време направило вакцину и кренуло у масовну продају. Многе земље, међу њима и Србија, по мери финансијске моћи, су куповале милионе доза вакцине и лобирале међу својим становништвом да је она спасоносна.

Тада је у Србији, гле чуда, на челу Радне групе за пандемију (у доба корона вируса то тело назваше Кризни штаб) био др Кон, страствени заговорник вакцинације. Својски се трудио да се вакцина ,,прими” у народу, па је нудио и оставку на своју функцију уколико се народ не вакцинише у милионском броју. Знамо да је кампања масовне вакцинације пропала, да су непотребно бачени милиони динара наших пара, али господин Кон остаде на положају. Народ није насео на причу, није хтео да прима на брзину направљену и недовољно тестирану вакцину, потпуно непознатог састава. Колико је то била исправна одлука говоре и чињенице да није било тако масовног заражавања уз веома малу смртност, много мању од сезонског грипа, а такође и откриће шта је вакцина садржавала.

Ево приче анонимног фармацеута који је, 2009, познавао садржај вакцине против свињског грипа:“Да ли знате да су произвођачи вакцине против свињског грипа затражили од владе изузеће од могућих тужби у случају да вакцине узрокују последице по здравље људи? Ако сте направили вакцину за коју знате да делује, зашто би вам онда било потребно правно изузеће у случају нежељених последица на људима? Зар то није велики знак упозорења за све нас? Вирус свињског грипа убио је око 2000-3000 људи укупно. Обичан грип убија много више људи годишње, па зашто се онда штитимо од свињског грипа, а не од обичног грипа? Да ли то има смисла? Због чега се онда подиже оволика паника? Вакцина против свињског грипа садржи 2 веома опасне ствари – једна се зове тимеросол. У његовом саставу је 50% живе. Тимеросол се веже на рецепторе у мозгу, и, заправо, узрокује оштећења мозга. Други опасни састојак вакцине против свињског грипа зове се сквален. Сквален вара ваш имуно систем да почне да убија ваше сопствене ћелије, што ствара аутоимуне болести, али и болести као што су астма, мултипла склероза, дијабетес и хрпу других болести за које још немамо назив. Зар је паметно у себе убризгати те ствари, како би се избегао релативно благи грип, попут свињског грипа?

Ако сте трудни, запитајте се ово – зашто бисте узимали Панвакс ( један од назива вакцине), када он садржи неомицин сулфат и полимиксин Б – од којих оба показују позитивне ризике за ваше нерођено дете – како бисте избегли шта? Благи грип, који убија 95% мање људи него обичан грип? Ја сам стручњак за критичку анализу лекова и њихове учинке на људима. И нека се неко само усуди да дође до мене са шприцом пуним вакцине против свињског грипа, или да дође близу моје породице! Ова ствар је отров. Немојте то узети. Не дозволите да ваши пријатељи то узму. Не дозволите да ваша породица то узме.“

Што се дешавало онда, дешава се и сада. Будимо веома опрезни пред новим вакцинама. Тражимо да нам се разјасни о чему је реч.

Примаријус др Милан Рогановић, ifamnews

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како брину о нама и како су само пожртвовани: Вакцина ће бити за све!

5 (3) Пријављивање за вакцинацију почиње у понедељак, 11. јануара, преко е-Управе, а од четвртка …

СТРАШНО Од Фајзерове вакцине умиру у Норвешкој, Израелу и Словенији, парализе у Мексику!

3.6 (17) Норвешка агенција за лекове саопштила је да су два штићеника домова за старе …

5 Коментара

 1. Bravo doktore, bilo sta da se komentarise bilo bi suvisno, sve istinito receno.
  Nadam se vise jos casnijih medicinskih radnika koji ce podrzati Dr. Roganovica.
  Sve vakcine po volji neka ih nabavljaju, neka se ljudi izjasne za sve telefonom kao ko hoce 100e a ko nece ne mora.
  Hocemo normalan zivot, lekare bez skafandera kao u svemirskom brodu, i da imaju normalnog i dovoljnog vremena da lece ljude koji su stvarno bolesni, srce, jetra, aorta, prelomi itd.
  A svaka novina ili sumnjiva starina resavana je obdukcijom…Gde su nasi patolizi…ne trebaju..

 2. Poštovani doktore, osim više postavljenih pitanja, koja vi rešenja nudite, do kojih ste saznanja vi lično došli, šta imate da podelite sa nama, šta preporučujete ?
  Nisam lekar, ali se na neki način bavim zaštitom zdravlja.
  Ono što se pokazalo kao mere da ne obolite od bolesit COVID-19, prema mojim saznanjima su:
  Nošenje maske na rastojanju manjem od 2 metra u zatvorenom prostoru
  Distanca od minimalno 2 metra kada ste u grupi
  Redovno pranje ruku i
  Dezinfekcija predmeta koji mogu biti kontaminirani virusom
  A da li se primenjuje u praksi? NE naravno, jer “neće virus baš nas, ja sam imun, šta i ako dobijem, neću baš ja na respirator…“
  Da li vi doktore znate da ljudi nose po 2 meseca istu pamučnu masku a da je nisu zamenili ili otkuvali?
  Kao lekari o tome pišite, edukujte, molite ljude da čuvaju jedni druge.
  Vladari sveta su uvek postojali i biće ih, a mi obični ljudi treba da naučimo da čuvamo jedni druge, pomozite svima kao zdravstveni radnik u ime zakletve i humanosti i zdravlja pre svega.

  • Nošenje maske ako je virus u pitanju ne pomaže ako nije gas maska, jer virus najčešće uđe preko oka, jer obično se to ne štiti i to je izloženo, plus obična hiruška maska čim se skine sa lica mora da se baci i ona ne treba da perfektno leži na licu, već joj je jedina namena da doktor se ne iskašlje ili iskija u pacijenta kojeg pregleda ili operiše, drugu namenu nema. Još da dodam, obična maska ako dobro prianja na lice, onda otok ugljen dioksida iz maske je otežan i gomila se u njoj kao i bakterije koje ne ubija ništa jer nema filtera pa se zapitajte koju sve štetu to izaziva. Onaj ko ima virus treba da nosi masku, da ne kija u druge i ne kašlje, a onaj ko je zdrav samo mu odmaže. Plus te maske smanjuju kapacitet pluća pa i ako vas zaraci covid-19 ili SARS-Cov-2 onda imate manje šanse da se izvučete jer vam pluća u startu imaju manju moć absorbcije kiseonika.

   Kad se sve ovo rezimira, maske ne pomažu ništa, samo odmažu, a ako želite da se zaštitite onad uzmite vizire, jer tamo nema mogućnosti skupljanja ugljen-dioksida i nema njegovom udisanja nazad, a pošto se virus širi kapljično a ne vazduhom (velika zabluda da se širi vazduhom, onda bi svi bili bolesni) onda sa vizirom ste potpuno zaštićeni kad se nađete negde u zatvorenom prostoru sa drugim osobama…

   Sve u svemu, samo uključite mozak i razmislite, naravno a pre toga pročlitajte fizičke zakone koji važi i kako sve to funkcioniše, jer ako niste pratili i naučili u osnovnoj iz Fizike, moraćete sadam da vam ne ispiraju mozgove glupostima.

   A što se tiče vakcina, ne dam ni mene, ni moju decu da bodu, od kako je Torlak prodan, tako nas truju i kriju da ljudi koji su vakcinisani od bilo čega posle 2009 imaju više problema nego pre vakcinacije, pa takođe i od običnog gripa, ljudi koji nikad bolesni nisu bili, a stari, pa vakcinisani od običnog gripa svi su oni dobijali jake simtome i oblike istog gripa a primili vakcinu, pa samo stavite prst na čelo i zapitajte se ko vas laže a ko priča istinu…

 3. Razumem na vas hir posto ste vi veliki znalac svoje struke koji nije uscestvovao u razvoju vakcine,u kojoj je za takve stvari,kao sto je pandemija,utice veliko znanje doktorske struke i finansiera koji finansiraju to znanje!Ali izgleda da ste zaboravili na HIPOKRAT i sta on znaci,bez obzira da li ste vi u pitanju ili druga osoba vase struke, leciti ljude bez obzira na socijalno,finansijsko,pola,vere,nacije,leciti ljude i nista drugo….

 4. Ovde se pomeriše granice žanra intervju. Zacaklio se taster sa upitnikom, utrnuo domali prst desnice. Sviđa mi se podnaslov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend