Држава преварила раднике ПKБ-а, сутра излазе на улице!

Држава преварила раднике ПKБ-а, сутра излазе на улице!

0
(0)

Министарство привреде Србије одбило је да се нагоди са радницима и пензионерима Пољопривредног комбината Београд (ПKБ) око накнаде на име бесплатних акција које нису добили када је продата та фирма, рекао је њихов адвокат Саша Гемаљевић.

Он је агенцији Бета рекао да ће бивши радници, њих око 2.700, сутра на протестном скупу у Падинској скели одлучити које ће мере предузети против државе.

Бивши радници ПKБ-а су недавно тужили ПKБ и државу и траже право на бесплатне акције јер их у матичном предузећу нису добили иако је та фирма имала статус друштвене до 2009. године. Тада је према речима Гемаљевића трансформисана у државно предузеће, а акције према Закону о приватизацији добили су само запослени у неким зависним фирмама које послују у оквиру ПKБ, али не и у матичној компанији.

„Државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић је на састанку организованом уз помоћ кабинета председника државе питао зашто су се радници после 10 година сетили да траже акције и тиме је одбијен наш предлог за судско поравнање и обустављање судског спора који је покренут у Привредном суду у Београду“, рекао је Гемаљевић.

Додао је да радницима ПKБ припада најмање 12 милиона евра или 15 одсто капитала само на основу цене од 120 милиона евра по којој је та компанија продата у септембру прошле године фирми Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата.

„Нисмо рачунали имовину која је остала непродата, али можемо да затражимо вештачење и на тај начин увећамо вредност капитала који припада радницима“, казао је Гемаљевић.

Радници ПKБ су према његовим речима остали и без права на бесплатне акције које су добили сви пунолетни грађана јер су из расподеле искључени зато што су радили у друштвеној фирми и по том основу су имали право на њене акције.

(извор: београдски-глас.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„ИЗВОЛ’ТЕ 10 МИЛИОНА“ Фирми блиској брату Синише Малог бесповратна помоћ за градњу

„ИЗВОЛ’ТЕ 10 МИЛИОНА“ Фирми блиској брату Синише Малог бесповратна помоћ за градњу

5 (4) Комисија за контролу државне помоћи одобрила је бесповратну помоћ од 10,14 милиона евра …

М. Ђурковић: Сузбијање дигиталног тоталитаризма

М. Ђурковић: Сузбијање дигиталног тоталитаризма

5 (5) Свемоћна аристократија из Пало Алта, задојена чудном комбинацијом неомарксистичког светоназора, и еколошког месијанизма, …

Један коментар

  1. Државни секретар Драган Стевановић, беше ли то онај доскорашњи конобар? Њему припаде „част“да стави потпис и да се тера са радницима ПКБ, који имају више стажа него он година живота…. Па он тако „вешт и искусан“ даје изјаве о правно економским моментима које радници не познају, онако прости и примитивни….
    У тренутку ми је сличност са догађајем када је неки овнић СНС из Војводине послао поруку, бившем борцу са Кошара у стилу:“ Клошару, ја не могу сатобом да губим време, јер журим на вечеру у кафану где ме чека бифтек , преливен сосом од тартуфа, који кошта више него твоја плата, који ти никада ниси ни видео“….. Клинци којима је партија дала „моћ“ да одраде прљаве послове, а онда ће их пустити низ воду да отрзне усијане главе, наступају немилосрдно, јер им је памет у м…има. Прворођени сав горд и поносан прати зајебавање сиротиње, јр онако бедан и несретан није свестан да је све за времена…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend