фото: МУП

Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић као сведок одбране у афери планатаже марихиане Јовањица

5
(3)

Адвокатица Предрага Колувије, оптуженог за узгајање 1,6 тона марихуане, данас је на суђењу рекла да је предложила као сведока Милосава Миличковића, државног секретара у Министарству унутрашњих послова. Она је на више начина покушавала да оспори оптужницу, жалила се на медијску хајку и на рад тужиоца.

Како пише КРИК, јучерашње суђење Предрагу Колувији и сарадницима, једном од тренутно најпознатијих поступака организованог криминала, протекло је у излагању његове адвокатице Зоре Добричанин Никодиновић која је објаснила како ће бранити свог клијента. У судници се чуло и име високог функционера полиције.

Наиме, Колувијина адвокатица рекла је да је предложила као сведока Милосава Миличковића, државног секретара у Министарству унутрашњих послова и једног од оснивача Српске напредне странке (СНС). Ако суд прихвати овај предлог, његово сведочење требало би да помогне Колувији да докаже невиност.

Колувија, наиме, тврди да није узгајао марихуану, већ индустријску конопљу – биљку из исте породице која је легална за узгајање. Његова одбрана каже да је узгајање ове биљке пријавио министраству пољопривреде, али и МУП-у и да то Миличковић то може да потврди.

„Полиција је знала да се то (индустријска конопља) производи тамо“, рекла је адвокатица, „Предложили смо Миличковића за сведока са којим је Колувија ишао на пословне, а не неке приватне разговоре”.

О тим састанцима први пут се сазнало у оптужници, о чему је КРИК раније писао. Сведок Небојша Ђурђевић, маркентишки менаџер у „Јовањици” и бивши новинар Студија Б, испричао је тужилаштву да се Колувија састао са Миличковићем 2016. године у његовој канцеларији у згради СИВ-а.

„Суштина тог разговора је била да је Предраг Колувија размишљао о производњи индустријске конопље и покушао је са Миличковићем да реши то питање”, објаснио је Ђурђевић и напоменуо да је састанак трајао 15-ак минута.

Секретар МУП-а и власник „Јовањице” су и пријатељи на друштвеној мрежи Фејсбук. Колувијина адвокатица неколико пута је поновила да се Колувији не би исплатило да гаји марихуану.

„Један килограм медицинске конопље, што је индустријска конопља, у немачкој кошта 20 и кусур хиљада евра. И сад ће Колувија да производи травуљину (марихуану) коју сваки клинац на прозору и у подруму може да производи, а која кошта 3 до 4 хиљаде евра. Где је ту економска исплативост?”, рекла је Добричанин Никодиновић. Истицала је и да су „Јовањица” и партнерска фирма „Супериор” имали дозволе Министарства пољопривреде за гајење индустријске конопље.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић и Вучић опет у „двоуглу“: Kад је полиграф крунски, а кад недовољан доказ

5 (5) У случају Јовањица ових дана актуелна је, уз државне ударе, још једна за …

Вучић припрема освету и чистку кадрова из полиције одговорних за хапшење нарко мафије у Јовањици

4.9 (17) Већ данима смо као грађани принуђени да слушамо медијске тираде о томе да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend