Насловна / Србија / Држе наставу у три смене због грејања
Држе наставу у три смене због грејања 1

Држе наставу у три смене због грејања

РОДИТЕЉИ, чији су малишани пребачени из истуреног одељења ОШ „Владимир Роловић“ у матичну школу на Петловом брду због изостанка грејања, немају разлога за забринутост, тврди директорка Марија Чекановић. Иако је у школи гужва, а малишани похађају наставу у међусмени, то је засада једино решење. За то време, припреме за грејање на гас у малој школи, у Улици 17. октобра, полако почињу.
Иако велика, школа „Владимир Роловић“ у Улици омладинско шеталиште на Петловом брду од почетка грејне сезоне мала је да прими и своје, а и ђаке из свог истуреног одељења, удаљеног неколико стотина метара од ње. Из тог разлога деца су подељена у три смене, а да не би остајала дуже у школи учитељи им укидају један час како би се уклопили у распоред.

– То што су деца премештена у други објекат проблематично је због прилагођавања новом времену почетка наставе – прича један од родитеља. – Али ни то није страшно, колико што се од марта, када је утврђено да котао емитује штетне честице које загађују ваздух, ништа није урадило по том питању.

Наводе родитеља да старији разреди трпе због увођења међусмене демантовала је директорка Марија Чекановић, која каже да се наставно особље труди да малишани ни у једном тренутку не осете промену средине.

– Нико од нас не би дозволио да деца трпе. Друга смена и даље завршава са наставом нешто после 19 сати, а међусмени смо распоредили часове тако да се почетак следећој смени не помера – објашњава Чекановићева.

Директорка тврди да су у овој школи на корак до решења проблема, те да ће Секретаријат за образовање и дечју заштиту убрзати процес који ће помоћи да ученици издвојеног дела ОШ „Владимир Роловић“ добију безбедније грејање на гас.

ЗАГАЂЕН ВАЗДУХ

ПРОБЕЛЕМИ су настали у марту ове године када је обзнањено да је грејање у истуреном одељењу ОШ „Владимир Роловић“ штетно по здравље малишана. Након испитивања забрањен је рад котлова из котларнице школе, а калорифер није био довољан да загреје учионице. Нову грејну сезону малишани су дочекали у хладним просторијама, па је пребацивање у матичну школу, удаљену неколико стотина метара од њихове, било једино решење.

В. РАДУЛОВИЋ, Новости

 

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

НАЈЕБАСМО! Просечна плата у БиХ за 2.639 динара већа него у Србији 11

НАЈЕБАСМО! Просечна плата у БиХ за 2.639 динара већа него у Србији

Дугогодишња прича да је просечна зарада у Србији већа од просечне зараде у Босни и …

Увоз РАНОГ ПОВРЋА ИЗ АЛБАНИЈЕ уништава наше повртаре - краставац 40 динара (видео) 12

Увоз РАНОГ ПОВРЋА ИЗ АЛБАНИЈЕ уништава наше повртаре – краставац 40 динара (видео)

Увоз РАНОГ ПОВРЋА ИЗ АЛБАНИЈЕ уништава наше повртаре – краставац 40 динара. Uros Davidovic Како …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *