Економиста Радовић открио како режим новац од трговине дрогом гура у БДП (видео)

3.8
(4)

Задуженост Србије је 2012. године била 15, а крајем ове године ће вероватно бити 35 милијарди евра и поред смењења пензије и осталих мера. Режим спроводи стравичну обману, а чак у БДП рачуна и новац од продаје наркотика, органа и проституције!

Ово за „Центар и „Србин инфо“ открива економиста Драган Радовић и објашњава да су светски моћници од 2016. године дозволили земљама трећег света, каква је и Србија, да у БДП рачунају сав новчани прилив – и такозвани прљави новац.

– Када је БДП већи, онда се ти ниси превише задужио и онда режим може да се хвали. То је приход од криминала, који се увећава из године у годину и сада износи око 8 милијарди евра! Где је полиција, где је држава? Ово је криминална власт, која пушта да се развија криминал.

Такође, Од 2012. нестаје око 25 одсто струје годишње. Двогодишња производња Ђердапа у једној години нестане из мреже! То је невиђена пљачка.

Данас на тендерима посао добијају „индијанске“ фирме, блиске властима, које пљачкају новац из буџета.

Србија је пребогата земља и за месец дана бисмо могли да зауставимо криминал, а гориво и струја би могли да буду знатно јефтинији – рекао је између осталог наш саговорник.

Радовић каже да је режим Александра Вучића сада морао додатно да се задужи да би се помогло привреди и да није било никаквих „пара из ћупа“.

– Дебело ћемо ово да отплаћујемо, не зна се колике су камате, отплаћиваћемо десет, двадесет година. Требало је селективно да се помогне, а не свима. Трговине су одлично пословале, на пример. С друге стране, туризам и угоститељство су уништени. Ако их је држава већ затворила на пар месеци, држава је морала да преузме и доприносе за све раднике у туризму и угоститељству – објашњава Радовић.

Шта је још наш саговорник рекао о прању пара од стране представника власти, што је веома актуелна тема ових дана и због истрага, као и о одрживости пензија у Србији, погледајте у веома интересантном интервјуу.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електромрежа Србије купила још пет одсто акција преносног система Црне Горе

5 (1) БЕОГРАД – Електромрежа Србије купила је данас још пет одсто акција преносног система …

Подсећање: 10. септембра 2012. Берлин – Потписан меморандум о разумевању и сарадњи у области енергетике

4.8 (5) Представници Електропривреде Србије и немачког енергетског концерна РWЕ потписали су данас, 10. септембра …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend