fbpx

Економске убице настављају послове убијања српске економије како је и договорено са ММФ

0
(0)

Нова Влада Србије усвојила је данас Писмо о намерама којим се прихватају ревидирани циљеви и мере економске политике за период 2016-2017. године, договорени с Међународним монетарним фондом (ММФ) у оквиру четврте и пете ревизије аранжмана из предострожности, као и о Меморандуму о екомомској и финансијској политици.

„Србија се овим документом обавезала да остаје посвећена спровођењу мера предвиђених аранжманом с ММФ-ом. У њему је описан досадашњи напредак и дат преглед економских мера које предстоје“, саопштено је после седнице владе.

Истакнуто је да је Србија успешно реализовала и премашила досадашње циљеве у вези с фискалним дефицитом и примарним текућим расходима, остварила знатан напредак у решевању питања стратешких важних државних предузећа и смањила фискалне неравнотеже.

У Писму о намерама је, поред добрих резултата, истакнута намера нове Владе Србије да остане посвећена политикама о оквиру програма са ММФ-ом, наводи се у саопштењу.

Најављено је да ће Извршни борд директора ММФ-а 30. августа донети закључак четврте и пете ревизије која је завршена током последње посете мисије ММФ-а Београду.

ММФ је са Србијом фебруара 2015. године склопио трогодишњи аранжман из предострожности у вредности 1,2 милијарде евра. Србија се обавезала да ће смањити фискални дефицит, реформисати јавни сектор и реструктурирати јавна предузећа.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић формира Владу са представницима изборне листе шиптара!?

3 (4) БЕОГРАД – Консултације за формирање Владе Србије почеле су данас састанком председника Србије …

Нови правилник за послодавце и запослене од сутра

0 (0) Министарство за рад донело је правилник за послодавце и запослене са превентивним мерама …

Један коментар

  1. Ekonomske ubice nastavljaju pravi ekonomski-specijalni-rat i najstravičniji genocid nad Srbima koji izdajnici, ekonomske ubice, vode, ne samo u XX i XXI veku, protiv Srba nego u celoj Srbskoj istoriji!!! Ali, blesavi Srbi dok oružije ne zvecka oni ne shvataju da u Srbiji izdajnici, ekonomske ubice, vode najpodmukliji pravi pravcati rat!!! Glupavi Srbi poznaju i znaju samo za oružane sukbe, oružane ratove. Svi drugi, specijalni u koje spada i ekonomski, oblici rata glupavim Srbima su nepoznati. Njima ni očigledan egzosus i genocid nad Srbima nije dovoljan dokaz da je u Srbiji ratno stanje. Bolesno blesavim Srbima ni potpuni nestanak privrede, fabrika, industrije, poljoprivrede, finansija i ekonomije nije očigledan dokaz da se u Srbiji vodi najpodmukliji pravi-pravcati rat koji vodi do istrebljenja Srba i nestanka Srbije!!! Šta vam još treba Srbi da biste se uverili da je u Srbiji pravo ratno stanje i da izdajnici, tj. ekonomske ubice, neće stati milom sa svojim apokaliptičnim pohodom!! Ekonomskim ubicama, tj.izdajnicima, je jedini cilj da što više i što brže unište državu Srbiju, izbrišu sa karte sveta državu Srbiju i da sav narod u Srbiji podmuklo izmore glađu, čime istovremeno, štedeći na vatrenom oružju, pokušavaju sa sebe da skinu breme stravičnog zločina nad Srbima!!! Srbi, da li ćete čekati da vidite kako nas je ostalo nekoliko pa da shvatite da ekonomske ubice nad Srbima vrše najstrašniji i najpodmukliji genocid na planeti i da su uništili državu Srbiju!!
    Srbi, da li nas uopšte i ima?!?!?!?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *