Економски убица Кори Удовички преузима вођење преговора са ММФ-ом у име Србије

Економски убица Кори Удовички преузима вођење преговора са ММФ-ом у име Србије

“То што ће неко да протествује или прети, нећу да улазим у то, влада ни за јоту неће да попусти, нећу да попустим, ни случајно. Наредио сам да се полиција склони, можете да нас спалите овде у згради владе, разговора може да буде увек, али преговора више нема”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре на којој је Лазар Крстић саопштио да је поднио оставку на функцију министра финансија. 

Вучић је најавио да ће садашњи министар привреде Душан Вујовић преузети послове Крстића, док скупштина не констатује оставку, али да је могуће да ће и остати на тој функцији.

Вучић је истакао да је поносан што нема скривених тачки у буџету, као што је некада била смедеревска Железара или Србијагас, већ влада јасно приказује јавности и од ње не крије ништа, што се дешава први пут у модерној историји.

“Увек смо имали један стварни дефицит, а један за јавност, један за ММФ, а један којим смо лагали народ”, примјетио је премијер.

“Наставићемо тешке мере, али разумем Крстића, јер он сматра да је потребно да уштедимо одмах преко милијарду динара, а то је могуће само ако оволико смањимо плате и пензије колико је он тражио”, рекао је Вучић. 

Он је додао да то није питање његове политичке судбине или шта ће рећи пензионери или радници у јавном сектору, подсјетивши да је већ уведен солидарни порез, већ је питање проводљивости и да ли влада може то да уради или не.

“Ја нисам био у стању да то спроведем, али ћемо се и даље борити, борићемо се и кроз мере фискалне консолидације”, рекао је Вучић и додао да ће Крстић и даље бити нејгов специјални савјетник.

Крстић ће, додао је, помоћи министарки Кори Удовички у разговорима са ММФ, са којим се потписан споразум очекује прије краја године.

Он је за, сада већ бившег, министра финансија рекао да је то један од оних са којима је најближе сарађивао, да се нада да ће и даље радити заједно, само у другачијем капацитету, али да он (Вучић) није способан да мјере које је Крстић с правом сматрао портребним проведе у дјело, јер народ у Србији то не може да поднесе и прихвати. 

Премијер је замолио медије да буду објективни, да нападају владу колико хоће, али да не говоре народу да нешто у домаћој привреди вриједи стотструко више него што објективно вриједи. 

Као примјер навео је Сартид, за који је рекао да неће бити продат за долар, како се то наводи у медијима, јер га нико неће ни по тој цијени.

“Платићемо милијарде долара да га неко узме. Ево вам 30 милиона долара, само немојте да оптуштате људе”, рекао је Вучић и додао да је његова грешка била што није прихватио Крстићев приједлог прије три мјесеца да се Железара затвори и отпусте сви радници, јер држава мјесечно губи 8,5 милиона долара. 

Иста ствар је, додао је премијер, и са спрортским клубовима Црвена звезда и Партизан.

“Неће нико да их приватизује, јер то не вреди ништа, али хоће да музу државу”, рекао је Вучић и закључио да је са тим готово и да то више неће бити могуће. 

Одговарајући на новинарска питања, Вучић је прецизирао да се са Крстићем није сагласио око цифара, али да јесте са готово свим мјерама.

Он није искључио могућност смањења пензија, али је нагласио да то неће бити у процентима за које се Крстић закагао.

“О пензијама ћемо тек разговарати”, рекао је. 

Када је ријеч о ребалансу, Крсић ће бити ангажован на његовој изради, додао је Вучић. 

Нећу да попустим, и тачка 

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ни за јоту неће одступити од спровођења економских реформи и мјера фискалне консолидације, да неће попустити ни пред притисцима, те да нема више преговора. 

“Ни за јоту влада неће да попусти. Нећу да попустим ни случајно. И тачка”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре послије седнице владе.

Он је, поводом протеста синдиката у Немањиној за вријеме усвајања измјена закона о раду и о пензијско-инвлаидском осигурању на влади, рекао да је наложио да се полицијско обезбјеђење повуче.

“Не видим шта ћете да урадите, да заплашите зграду? Ја мишљење нећу променити”, рекао је Вучић новинарима.

Премијер Александар Вучић изјавио је да је Влада Србије утврдила нови, модеран закон о раду, који ће поздравити инвеститори, који ће омогућити да млади добију посао и који ће штитити сва права доброг радника. 

Додаје да су Србију упропастили неодговорни политичари неодговорним одлукама и изнио податак да су од 2007, прије избора 2008. године, до краја 2012. пензије укупно порасле 72 одсто, а само у 2008. ванредно 22 одосто, без икаквог оправдања економског и разлога.

“Да није било таквих неодговорних људи, јавни дуг би износио 45 одсто и био би мањи за трећину него што је сада”, истакао је Вучић.

Премијер је рекао да је таква недоговорна политика довела Србију у ситуацију да мора да предузима тешке мјере, и додао да ће закон о раду бити усвојен до четвртка, тачно у обећаном року. 

Како је навео, досадашњи лош закон о раду од 2005. и “криминална политика оних који су земљу раније водили” довели су до тога да је број запослених опао за 354.000, и то највећим дијелом у приватном сектору, који пуни буџет.

 

Агенције

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Дека Бранимир Вучићу у лице: Убићу, ако неко покуша да ми отме земљу (видео)

Дека Бранимир Вучићу у лице: Убићу, ако неко покуша да ми отме земљу (видео)

“Ово је моја дедовина, радио сам, остарио сам и сад то треба да ми отме …

Путинов поклон Вучићу за предстојеће изборе, цена гаса и даље 270 долара за 1.000 кубних метара

Путинов поклон Вучићу за предстојеће изборе, цена гаса и даље 270 долара за 1.000 кубних метара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Сочију после састанка са председником Русије Владимиром Путином …

17 Коментара

 1. To Kori,ti imaš gde da pobegneš kad počne frka.


 2. Економски убица Кори Удовички преузима вођење
  преговора са ММФ-ом у име Србије.
  УГАСИЛИ СМО!
  http://t.co/yAiII4cvJD

 3. PA ZAR jedan krug njene vladavine nije dovoljan ,treba da nas zakopa u zemlju crnu ?

 4. Pa Tražili sada neka gledaju Ipak Veliki Velmož vuki bira Eksperte pre onih koji vole svoju zemlju . Zbogom Srbijo

 5. NEZAVISNI POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE

  MAJKO, NE DAJ DA MOJA DRŽAVA -SRBIJA UMIRE
  Ova vlast je u rekordnom vremenu pokazao svoje pravo (sumnjivo) lice.
  Za dve godine vladavine i diktature, poskupela registracija za vozila – da narod ne bi se vozao i video šta se dešava u Srbiji, poskupelo meso – da narod ne bi imao šta da jede, jer kao gladan ne može da funkcioniše i što je jako bitno, gladan ne moze da razmišlja i da se buni, poskupela voda – žedan narod je lako prevesti preko vode….čeka se svaki momenat da i struja poskupi – jer u mraku narod ne moze da zna šta radi vlast… stižu novi obracuni za porez na stan, tako da cemo biti podstanari u svojim stanovima.Kopre Zoltan
  Čekamo smanjenje penzije – pošto su izuzetne velike penzije, zamislite šta će penzionerima tolike penzije…znate li da 70% penzionera ima penziju oko 6000 – “pametni” i “veliki” stručnjaci dobro izračunali (2500 dinara struja, infostan 3500)….a od ostatka živite ako ste bolji matematičar od njih ili crknite.
  Čekamo smanjenje 10% plata u javnom sektoru….od minimalca kad smanjite 10% to će spasiti ovu državu sigurno….otpuštanja u javnom sektoru – svi koji nisu podanici SNS nema šta da traze u javnom sektoru, to je više nego jasno svima….
  Od stranih investicija koje su obećavane u predizbornoj kampanji ni traga ni glasa, a onaj Mercedesov autobus iz kampanje stoji usamljen u hangaru u koji je i dovezen za potrebe izbora, mislim da mu je čak i otpao onaj znak koji je Vučić zalepio.
  Koliko sposobnu vladu i premijera imamo, dovoljno govori činjenica da ce opasti i kupovna moć svih kojima će nešto biti smanjeno, ali i onih kojima će se nešto staviti na grbaču ( porezi ), pa me zanima ko su stručnjaci koji misle da im se ove mere neće vratiti poput bumeranga….a da duboko se izvinjavam svima – zaboravih, to su ovi stručnjaci…doktori
  Ova vlada zna samo da sabira, dok im razne druge složenije računske operacije, ne idu od ruke…
  Bojim se da krupnim koracima , strahovito brzo i sigurno idemo u propast iz koga nema povratka,
  Vučić često pominje Grcku kao primer, ali….oni su imali plate od 2.500 evra, a cene su im niže nego kod nas, pa su se bunili i napravili haos zbog sniženja od 10 ili 20%, sa kojim su trebali samo da se reše luksuza, ničeg više….narod u Srbiji se suočava sa golim preživljavanjem već godinama unazad, a kada nastupe reforme, nema više ni toga…
  Reforme…da reforme….naredjujem policiji oduzeti 10.000 dinara socijalne pomoci. 10% sa plate…I kom se svidja, svidja kome ne, nek promeni posao…svaka čast …pa u kojoj zemlji na ovome svetu još policija ima socijalnu pomoc – pa nigde na svetu…ljudi nemojmo se sramotiti da svet sazna da u Srbiji policija ima socijalnu pomoć: UKIDAJ socijalnu pomoć. Isteraj decu policajaca na ulicu da prose i mole za parče hleba. Sa takvim policajcima lakše ćemo, tobože voditi neku borbu protiv kriminala i korupcije.
  Pa gospodo iz Vlade niste policiji Vi dali socijalnu pomoć, pa tako necete ni uzeti…policija nista ne traži od Vas (a trebalo bi mnogo…od uniformi do tehnike itd) samo NEĆEMO dati ono što je naše tri godine unazad, za preživljavanje…
  Što se silnih hapšenja tiće…nema još ni procesa…verovatno do toga nikada neće ni doćci…što je opet dobra fotomontaža….
  A da gospodo iz Vlade moramo Vas upozoriti da imate u vidu, da ovim tempom isplata putnih troškova policajcima…da dobro sabirate i racunate jer po našoj proceni za nekih dva do tri mesca nećete imati koga u policiji da radi jer jednostavno neće moći(nema finansijskih mogućnosti) da dodju na posao….da potkrepimo trenutno deset meseci nisu isplaćeni putni troškovi….
  I zašto narod sada da steže kaiš, dok oni koji su krali decenijama, školuju svoju decu u inostranstvu, kupuju čitave zgrade, voze se automobilima preko 100.000 evra…ko ih je oslobodio krivice za pljačku Srbije…gde su silni odgovorni za razne milionske afere…i gde su naše pare – pare gradjana Srbije
  Mi nećemo pristati na ovo….Vi kako hoćete…mi nećemo….Vi razmislite šta ćete…. Pre nego što se ne složite sa nama, malo dublje razmislite o svemu…
  Kopre Zoltan
  Genarni sekretar NPSS

 6. MARS U STAMU ZARADI PLATU OD 20000 PISE JEBI SA NJOM

 7. ceo zivot zivela na belom hlebu od poreskih obveznika tako se i skolovala i radila za mmf i sda ona vodi pregovore to samo u budlastim vladama moze i protektoratima

 8. a zasto uopste pregovarati bacanje prasine u oci kad ispunjavate sve i ono stonetraze ali vaqljd dnevnice i sa jedne i sa druge strane

 9. Kori molimte nemoj samo ti danas vadiš pusti da propadnemo .

 10. ALEKSANDAR VUCIC DIKTATOR JE OVO OBEĆAO :
  – Napravićemo fabriku čipova sa Emiratima
  – PENZIJE SE NEĆE SMANJIVATI
  – Rešićemo dve tri sporne privatizacije do kraja JULA
  – U Srbiji će se praviti delovi za BOING I ERBAS
  – Obezbediće 10 MILIJARDI € investicija
  – Ukinućemo funkcije državnih sekretara
  – SMANJIĆEMO NEZAPOSLENOST
  – SMANJIĆEMO ZADUŽIVANJA
  – U SRBIJI ĆE SE PROIZVODITI „SRPSKI MERCEDES“
  – Objaviće ugovore sa FIJATOM I ETIHADOM
  – UKINUĆE RTV PRETPLATU
  – OBEĆAVA BOLJI ŽIVOT U 2014 GODINI
  SVE JE OVO VUČIĆ OBEĆAO I IZGOVORIO I NAROD MU POVEROVAO I IZGLASAO „SPASIOCA“ . I ŠTA JE VUČIĆ URADIO ?
  SVE OD PRVE DO ZADNJE REČI JE SLAGAO I ZATO SRBIJA MORA ZAUSTAVITI LAŽOVA I BUDALU ŠTO PRE .

 11. Кучко нацистичкојезуитска

 12. LEGLO KRIMINALA I KORUPCIJE U SIEPA: UMEĆE TROŠENJA DRŽAVNIH PARA BEZ KONTROLE

  Preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) iz budžeta Republike Srbije ukradeno je više stotina miliona evra koji su završili u džepovima Mlađana Dinkića i njegove kamarile. Agencija je nastavila da pomaže URS i nakon što je Dinkić zvanično 2011. godine podneo ostavku na mesto u vladi Mirka Cvetkovića, a to je činila do nedavno, sve dok je na njenom čelu bio Božidar Laganin, protiv koga je Ministarstvo privrede podnelo krivičnu prijavu za štetu od samo pola miliona evra, iako i sam ministar Saša Radulović priznaje da je otkrivena šteta veća od dva miliona. I to je daleko ispod sume koja je opljačkana, kako pokazuju mejlovi koje su razmenjivali zaposleni u Agenciji,

  Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) je javna agencija koja svojim aktivnostima treba da pomaže srpskim preduzećima da izvezu svoje proizvode i usluge, i postanu konkurentniji na stranim tržištima.

  S druge strane, promovisanjem mogućnosti za ulaganja i pružanjem pomoći stranim investitorima da započnu poslovanje u Srbiji, SIEPA bi trebalo da aktivno radi na otvaranju novih radnih mesta, pokretanju domaće privrede, transferu tehnologija i prenošenju novih znanja i veština. Umesto toga ona se pretvorila u leglo kriminala i korupcije i služila je svom idejnom tvorcu Mlađanu Dinkiću, njegovoj stranci i njegovim miljenicima, da iz budžeta Srbije otimaju novac za svoje lične potrebe.

  Da bi privukla strane ulagače Srbija je preko agencije SIEPA ponudila da im dotira svako virtuelno novootvoreno radno mesto. Radi se o tome da „investitor“ dobije unapred pare za svako radno mesto koje planira da otvori, a ne za svako radno mesto koje je zaista otvorio! Tako je Srbija plaćala između 4.000 i 10.000 evra po radnom mestu predviđenom sistematizacijom!

  Pojedinačno gledano, najviše novca za jednog radnika dobila je južnokorejska kompanija Jura koja je za obećano zapošljavanje novih radnika dobila 20 miliona evra i obavezala se da za te pare otvori 2,5 hiljada novih radnih mesta u svojim pogonima, što iznosi 8.000 evra po jednom novom radniku. U isto to vreme statistički podaci su govorili da u proseku otvaranje novog radnog mesta košta oko 3,5 hiljada evra.

  Prethodni rekorder bila je švedska kompanija Sivus, kojoj je obećano šest hiljada evra po jednom radniku u pogonu u Nišu. Pre toga je Mlađan Dinkić nemačkoj firmi Leoni obećao pet hiljada evra po zaposlenom, za otvaranje fabrike u Prokuplju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *