Економски убица Вучић напао народну петицију против Рио Тинта и тровања Србије!

Економски убица Вучић напао народну петицију против Рио Тинта и тровања Србије!

Председник државе напао је нашу петицију. Добили смо велику подршку. Прешли смо 100.000 потписа. Улазимо у борбу против огромне мултинационалне компаније чији је буџет већи од буџета Србије. Реакција људи и подршка показују да у тој борби имамо шансе. Јако нам је битно да потпишете ову петицију. Прочитајте је, и ако подржавате потпишите петицију на линку.

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/stop-rudniku-litijuma-rio-tinto-mars-sa-drine

Саво Манојловић и Тим “Kрени – Промени”

Председник државе је напао нашу петицију за Рио Тинто на конференцији у петак. Потпуно је лажно информисао јавност спомињући само 2.000 потписа из Мачве. Очигледно су након што смо предали петицију детаљно гледали и бројали одакле су људи потписали. Заборавили су само сада већ осталих 70.000 људи да спомену. Ова петиција их очигледно нервира, јер показује број људи који се противе Рио Тинту. Ако им петиција смета, ајде да наставимо да је потписујемо!

Стално покушавају да нас поделе. Сада броје само потписе из Мачве, а јасно је да ће цела Србија трпети штетне еколошке последице пројекта Рио Тинто. Такође, откривају се ужурбано и друга налазишта, па је већ сада извесно да ће исти проблем имати и Ваљево и Пожега, а и други крајеви Србије. Зато сви уједињени против Рио Тинто пројекта бранимо Србију у Јадру. Оно што се деси у Јадру, десиће се у целој Србији.

Бирамо: Слободан народ који је у стању да одбрани своју земљу, слободу и право на здраву животну средину! Или уништена затрована земља јефтине радне снаге!

Сада чинимо избор који можда одређује судбину наше земље и деце. Да бисмо направили прави избор, треба нам што више људи на нашој страни.

Заједно смо направили прве кораке. Протест испред просторија Рио Тинто у Лондону, Њу Јорку и Београду – 100 црвених картона. Учествовали смо у протесту који су направили наши пријатељи  с којима смо покренули ову петицију мештани из Не дамо Јадар у Лозници. И заједно са потписницима ове петиције Одбранимо реке Старе планине на великом еколошком протесту послали јасну поруку – Рио Тинто Марш са Дрине.

Ако их ова петиција нервира, хајде да бројке наставе да расту! Сада представници власти најављују како ће слушати вољу народа и консултовати струку. Иако делују као прве победе, то су само покушаји да умире побуну.

Али, до коначне победе, Србија се умирити не може! Рио Тинто – Марш са Дрине! Потпишите петицију и нађите још три особе које ће потписати петицију!

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/stop-rudniku-litijuma-rio-tinto-mars-sa-drine

Саво Манојловић и Тим “Kрени – Промени”

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Са колонијама нема равноправог бизниса

Са колонијама нема равноправог бизниса

Зашто пројекат рудника литијума Јадар подржава и Европска Комисија Бирократе у Европи добијају информације о …

Синиша Љепојевић: Климатски самит – вашар обмана и лицемерја

Синиша Љепојевић: Климатски самит – вашар обмана и лицемерја

Концепт борбе против климатских промена демонстриран у Глазгову представља наставак колосалне глобалне пљачке Запада путем …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *