понедељак , 23 новембра 2020

ЕКСКЛУЗИВНО! Терориста прошетао кроз Србију са лажним пасошем

0
(0)

Према информацијама које добијамо из добро обавештених кругова један од терориста који је извршио напад у Паризу код себе је имао лажни сиријиски пасош. Фотографија која се налази у пасошу не одговара имену носиоца а постоји и грешка са серијским бројевима. Терориста је у Грчку ушао 3. октобра да би у Прешеву ушао у Србију 7. октобра ове године. 

Српске службе безбедности немају никакве контакте са сиријским безбедоносним службама које би итекако и то у веома кратком року могле да потврде аутентичност путних исправа које Сирија издаје својим грађанима. Сиријске службе безбедности исто тако могу потврдити и идентитет њихових грађана. Потребно је да само неко ко има довољно сиве масе у глави која се зове мозак контактира представнике сиријских служби безбедности и да са њима успостави сарадњу.

И то не само ради идентификације сиријских грађана и носиоца путних исправа Сирије већ како би у сарадњи са сиријским ауторитетима могли да дођу до информација о евентуланим претњама из терористичких кругова и банди које у Сирији ратују против легитимно изабраног руководства. 

Пошто се министар Вулин пита како би било могуће идентификовати терористе у маси миграната изгледа да за почетак не би била лоша идеја да крене са утврђивањем аутентичности путних исправа које мигранти дају на увид прилиом уласка у Србију.

Оно што једноставно боде очи је чињница да је неколико терориста и то самоубица са собом у терористичку акцију понело пасоше?! Зашто би самоубица са собом у самоубилачку акцију носио сопствени пасош? Да француским службама безбедности омогући да га лакше идентификују? Иако су терористи на себи носили самоубилачке прслуке велике разорне моћи неким чудом њихови пасоши остају неоштећени и тако омогућавају идентификацију терориста у веома кратком року?! 

Оно што је познато из досадашње истраге о терористичком нападу у Паризу говори да је за напад највероватније одговорна терористичка ћелија из Белгије која је била активна у Бриселу. Поставља се наравно питање како је могуће да терориста који у другој половини октобра стиже у Француску тако брзо оствари контакт са терористичком ћелијом из Белгије и да за мање од три недеље припрема успешно испланира и изведе серију терористичких напада у Паризу.

Терориста који је са лажним пасошем премарширао читаву Европу морао је одмах по доласку у Француску да оствари оствари контакт и сарадњу са белгијском терористичком ћелијом што је поприлично неуобичајена ситуација јер нити су припадници терористичке ћелије у Бриселу нити пешак терориста поштовали основне безбедоносне протоколе када је комуникација у питању. Поставља се и питање шта су све време радиле безбедоносне службе земаља кроз које је пешак терориста прошао? 

Проста логика каже да је овај терористички напад припреман доста дуго ако ништа оно због комплексности читавог плана који је подразумевао симултане нападе на више локација.  Поставља се наравно и питање зашто би терористичка ћелија из Брисела чекала терористу пешака који недељама батина преко Европе ако је сама била у стању да испланира и изведе ове нападе? 

Србија данас

фото: Блиц

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Косово је највећи регрутни терористички центар Исламске државе у Европи одговоран за масу терористичких напада (видео)

5 (11) ЕТНИЧКИ Албанац Кујтим Фејзулај јуче је извео терористички напад недалеко од синагоге у …

Шиптари веома активни у радикалној исламистичкој мрежи у Европи

5 (1) Убијени нападач, који је терористичким нападом у центру Беча усмртио четири лица и …

2 Коментара

  1. Možda je već bio u Fr i čekao pasoš pa se razneo kad je video da su mu doneli pogrešan ? 🙂 Inteligentno glup tekst.. @gedza025

  2. Шта је овде ЕКСКЛУЗИВНО?? како ме нервира овакав наслов Ако су га наши пропустили што га не ухапсише Грци, па прошао је хрватску, Словенију , Аустрију а ако су албанци знали за њега што нису обавестили неку државу пре него што је стигао до француске. И није ми јасно зашто себи товаримо кривицу која није наша, ма колико неко мрзео екипу на власти немој да због тога руши Србију, А сама европска унија је дала задужење да их ми евидентирамо и проследимо даље. тај посао су требали да ураде французи као крајња дестинација , што њима нису јавили албанци. Према томе господо НЕ РУШИТЕ СРБИЈУ ДА БИ СТЕ БИ СТЕ ОТЕРАЛИ МУВЕ, СА оваквом ексклузивом господо измислилисте, Меркале, Сребреницу , Рачак и ако себе сматрате озбиљним новинарима патриотски орјентисани добро размислите да ли ће ВАША ЕКСКЛУЗИВА ДАТИ АЛИБИ ПРОТИВНИЦИМА НАШЕ ЗЕМЉЕ ЗА ДАЉЕ ПРИТИСКЕ ИЛИ МОЖДА РАДИТЕ ЗА НВО КАО ШТО СУ ЖЕНЕ У ЦРНОМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend