Епархија ваљевска помогла поплављене са 80 милиона динара

Епархија ваљевска помогла поплављене са 80 милиона динара

Епархија ваљевска Српске православне цркве за пострадале у мајским поплавама обезбедила је 80 милиона динара. Тај новац је обезбеђен преко “Фонда патријарха Павла”.

Највећу помоћ, скоро 50 милиона динара, добио је Обреновац, који се налази на територији епархије чије је седиште у Ваљеву, а који је највише страдао.

За санацију последица мајских поплава епархија је за Ваљево обезбедила око 14 милиона динара, Осечина је добила 7,7 милиона динара, Уб 5,3 милиона динара, а Лајковац 4,7 милиона динара.

Владика ваљевски Милутин је рекао да је највише новца за помоћ поплављеним подручјима донирала Руска православна црква преко “Фонда патријарха Павла”.

– Неко је помоћ добио у новцу, неко у роби, а неко у грађевинском материјалу у зависности од тога шта је било потребно и каква је била структура помоћи која је пристизала. Није било лако поделити да добију сви којима је потребно, а да се документација уради тако да нам савест буде чиста. Ова документација сведочи да је сваки динар дат тамо где је било потребно – рекао је епископ Милутин.

На ваљевском подручју, захваљујући новцу који је обезбедила епархија, санирано је речно корито Колубаре поред Храма Васкрсења Господњег, као и два клизишта на пута до манастира Пустиња.

Помоћ су у грађевинском материјалу, намештају и белој техници добиле и четири породице из Ваљева. У Убу за је санирана фискултурна сала у школи “Милан Муњас” и помогнут поплављени вртић.

У Осечини су санирана четири клизишта и 12 стамбених објеката, док је у Лајковцу нови кров над главом добио Голуб Јовановић, столарија је обезбеђена за 17 објеката, а грађевински материал и бела техника за пет домова.

 

П. Вујанац, Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ГДЕ СУ БРЕ БАНДО ЛОПОВСКА НАШЕ ПАРЕ? Задужили сваког за по 1.700 € а дају вам као помоћ 60€?!

ГДЕ СУ БРЕ БАНДО ЛОПОВСКА НАШЕ ПАРЕ? Задужили сваког за по 1.700 € а дају вам као помоћ 60€?!

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да ће пријава за све који желе да …

НАРКО-ФАШИСТИЧКИ режим поново понижава и отима новац од мајки и трудница

НАРКО-ФАШИСТИЧКИ режим поново понижава и отима новац од мајки и трудница

НИЈЕДНА спорна одредба Закона о финансијској подршци породицама са децом на коју су родитељи указивали …

2 Коментара

  1. to je dobro od njih.adam se da su i donatori isto zadovoljni i epahija ce referisati svaku donaciju i dinar.

  2. Aца Тодоровић

    O Владики ваљевском Милутину,могу се рећи само лепе речи што се види и из овог прилога.
    Када је Владика Милутин дошао у Ваљево на место Епископа,ваљевски бизнисмен Видоје Вујић се понудио да му направи кућу,а он му је одговорио:” Чујем да својим радницима не дајеш плату на време.Исплати своје радника а за мене не брини,ја ћу се снаћи”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *