fbpx

ЕУ ЧЕКА ПАКАО: Комесарка каже да су мигрантски квартови нуклеарна бомба будућности!

0
(0)

Виско рангирана функционерка ЕУ Корина Крету је данас упозорила да мигрантски квартови могу да постану “нуклеарна бомба” и позвала је ЕУ да почне да решава проблем изолованих заједница.

Европски комесар за регионалну политику Корина Крету каже да је потребан додатни новац из буџета ЕУ да би се спречила сегрегација мигранта у опасне квартове.

Упркос деценијама трошења новца на инфраструктуру у сиромашним деловима Европе са идејом да се смањи неједнакост данас је потребно уложити додатни новац за социјалну интеграцију унутар целе ЕУ – рекла је комесарка ЕУ на “Светском урбаноистичком форуму у Куала Лумпуру”.

“Уколико дозволимо сегрегацију мигрантских квартова, то ће постати нуклеарна бомба будућности” рекла је Крету и додала да је 2015. године систем азила практично доживео колапс када су милиони миграната долазили у Европу преко Италије и Грчке.

Корина Крету је такође истакла да ЕУ има велики проблем са земљама као што су Пољска, Мађарска, Словачка и Чешка Република који одбијају да прихвате квоте за илегалне мигранте упркос притисцима унутар ЕУ.

Комесарка Крету која је задужена за надгледање кохезивних политика унутар ЕУ, је такође изјавила да је додатан проблем питање градоначелника у градовима у којима су смештени илегални мигранти, јер су они тада растргунути између две струје унутар заједнице.

Извор: Дејли мејл, Дневна газета

фото: ЕПА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЗАШТО ЈЕ ВОЈСKА У ШИДУ: Мигранти нападали жене, пљачкају продавнице и упадали у станове!

4.7 (16) Мигранти са Блиског истока, из других арапских земаља, тренутно се налази у Србији, …

Како би било да ту војну полицију из Шида пошаљеш да чува границу јер да су тамо миграната у Шиду не би било!

4.4 (7) Председник Србије Александар Вучић рекао је да је поступио у скаду са проценама …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *