ЕУ: Фејсбук се мора ускладити или следе санкције

0
(0)

Европска комесарка правде дала је америчкој друштвеној мрежи Фејсбукк рок до краја године да се усклади са европским прописима о заштити потрошача или ће се суочити са санкцијама.

„Моје је стрпљење дошло до крајњих граница. Иако ме Фејсбукк уверавао да ће коначно прилагодити све преостале неусклађене услове пружања услуга до децембра, све ово траје предуго“, рекла је повереница Вера Јурова у саопштењу.

„Сада је време за акцију и нема више обећања. Ако се промене не спроведу до краја године, позваћу тела за заштиту потрошача да делују брзо и казне компанију“, рекла је она.

Јурова је такође истакла да је платформа Аирбнб направила потребне измене након што је упозорена пре три месеца.

Америчка компанија за издавање станова преко интернета пристала је да разјасни свој систем цена у одговору на жалбе да цене наведене на сајту могу заварати заинтересоване, изјавили су званичници Европске уније.

Јурова је рекла да је Аирбнб обећао да ће бити потпуно транспарентан тако што ће или укључити додатне трошкове у укупну цену за резервације на свом сајту, или тако што ће обавестити кориснике да би могло бити додатних трошкова.

Аирбнб је прихватио захтеве ЕУ изазване забринутошћу да би корисници могли бити збуњени компликованом структуром цена, која може укључивати неочекиване трошкове попут наплаћивања чишћења на крају боравка.

Јурова је рекла да ће Аирбнб променити услове коришћења тако да путници могу тужити своје домаћине ако буду имали неку штету.

Хина,Бета, АП

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бриселски ветар у леђа мађарској опозицији за рушење Орбана

5 (3) Брисел има велики интерес да непослушног суверенисту Орбана, који му је трн у …

Француска: Ко одбије вакцину, не може у градски превоз

5 (4) Грађанима Француске, који буду одбили да приме вакцину против новог вируса корона, прети …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend