fbpx

ЕУ комесарска совјетијо, касните једно 30 година и никога више у Србији не занимате! Сиктер бре фукаро!

0
(0)

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је данас у Бриселу да Европска унија земљама Западног Балкана треба јасно да поручи да их жели на својој страни и додала да верује да је реформу ЕУ могуће спровести паралелно с процесом проширења.

Говорећи о последицама блокаде отварања приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом, Фон дер Лајен је подсетила да је већ више пута нагласила да такву одлуку сматра стратешком грешком.

„Стратешки гледано мислим да је апсолутно важно да Западаном Балкану сигнализирамо, што је могуће јасније, да их желимо на нашој страни и да смо веома заинтересовани да се они приближе ЕУ“, рекла је Фон дер Лајен на конференцији за новинаре после првог састанка колегијума.

Председница Европске комисије рекла је да су Северна Македонија и Албанија испуниле све захтеве ЕУ и да је зато битно да се „и ЕУ држи идеје отварања приступних преговора“.

Она је додала да је француски захтев за ревизију приступне процедуре „такође легитиман“ и да зато треба саслушати све предлоге.

„То је у реду, јер увек изнова морамо проверавати своје процедуре, да ли су још довољно одговарајуће, модерне и у складу са тренутним захтевима“, рекла је.

Она је, међутим, изразила уверење да промене процедуре могу да теку паралелно с приступним преговорима и заложила се да се Северној Македонији и Албанији што пре пружи прилика да почну приступне преговоре са ЕУ.

Извор: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Европску унију захватио „прехрамбени национализам”

0 (0) Владе неких земаља ЕУ користе кризу да прогурају протекционистичку агенду која патриотизам изједначава …

Све земље ЕУ осим Бугарске имају већи буџетски дефицит од дозвољеног

5 (2) СВЕ земље Европске уније, осим Бугарске, већ су у борби против пандемије премашиле …

Један коментар

  1. Zele na svojoj stani ako napadnu Rusiju a i nama Rusi trebaju samo kada smo napadnuti ili u slucaju rata.Kada nema rata onda smo na zapadu.Sada smo u malom slepackom sengenu zbog paradajza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *