Насловна / Србија / ЕУ ЛУДАЦИ! Хоће да убију стеону краву која је ушла у Србију из Бугарске јер је претња за ЕУ?!

ЕУ ЛУДАЦИ! Хоће да убију стеону краву која је ушла у Србију из Бугарске јер је претња за ЕУ?!

Крава Пенка, која само што се није отелила, отишла је са једне фарме у Бугарској близу границе са нашом земљом и ушла у Србију.

Крава је „илегално“ прешла границе Европске уније, што се према строгим правилима ЕУ сматра претњом по безбедност, тако да ће бугарске власти морати да је убију, јавља британски Дејли мејл.

Она је наиме нестала са фарме у бугарском селу Копиловци пре пар месеци. Лутајући по пашњацима и њивама доспела је и до наше земље.

После две недеље крава је враћена свом власнику, фармеру Ивану Харалампијеву.

Ипак бугарске власти ће морати да је успавају због ригорозних правила Европске уније који се односе на „заштиту безбедности“.

Колико год бизарно звучи прописи налажу да ће краву морати да убију јер није имала уредну документацију за прелазак границе.

„Прешла је границе ЕУ и не може поново да буде на тој територији. Према наредби званичника, ветеринар ће ускоро доћи и успаваће је“, рекао је њен власник за локалну телевизију.

И поред потврде српских граничара да је све у реду и да Пенка без проблема може да се врати у Бугарску, власти те земље ће ипак морати да поступе према правилима ЕУ.

„То није наша одлука. Морамо да испуњавамо норме које нам долазе из Брисела“, рекао је ветеринарски службеник Љубомир Љубомиров.

Према правилима Европске комисије за транспорт говеда преко границе, краве као што је Пенка треба да буду легално представљене на граници, односно да имају документацију која потврђује да су здраве.

Овлашћени ветеринар на територији која није у ЕУ мора да потпише сертификат како би потврдио да животиња испуњава све тражене услове.

Курир.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Ти припадаш силама мрака и они који сте ви инсталирали на Балкану! 10

Ти припадаш силама мрака и они који сте ви инсталирали на Балкану!

Мрачне силе прошлости могле би да се врате на Балкан и да доведу до конфронтације, …

Пројекат Сједињених Држава Европе после избора у Европарламент постао фактички немогућ 11

Пројекат Сједињених Држава Европе после избора у Европарламент постао фактички немогућ

* Немачки политиколог Александар РАР: „Либерали су наде полагали у Макрона, који је предлагао да ЕУ …

2 Коментара

  1. Krava Penka mora biti uspavana (lišena života) jer je ilegalno i bez dokumentacije prešla granicu EU i ušla neopažano u Srbiju, pri tome nije pročitala pravila prelaska granice. Vlasti Bugarske, odnosno EU, kravu poistovećuju sa migrantima. Tako joj i treba, ne nosi dokumentaciju, ne čita i ne sluša. Na kraju, zbog tih njenih propusta, svoje greške platiće glavom. Šta čeka onda prelazak ljude-ilegalaca. Ako oni ne znaju, zna EU, u kojoj hrlimo kao pijanaca preko plota.

  2. Спасимо Пенку!
    Купимо Пенку! Или нека буде код нас неко време, док јој не урадимо пасош!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *