Економија

Евро премашио границу од 120 динара, сутра курс 120,39

Динар ће сутра ослабити 0,4 одсто, упркос томе што је Народна банка Србије (НБС) данас продала 30 милиона евра, а званични средњи курс ће бити 120,3918 динара за евро, саопштила је НБС.

То ће бити најнижа вредност динара ове године, док је највиши био 1. јануара – 114,6421 динар.

Српска валута ће према заједничкој валути еврозоне бити 0,8 одсто слабија него пре месец дана, а 5,2 одсто у односу на годину дана раније.

аИндикативни курс динара према долару је слабији 0,6 одсто и износи 96,6692 динара за један долар. Та вредност је 2,6 одсто слабија на месечном, а 12,2 одсто на годишњем нивоу.

НБС је од почетка године на Међубанкарском девизном тржишту купила укупно 200 милиона евра и продала 1,235 милијарди евра, рачунајући и данашњу трансакцију, како би спречила прекомерне дневне осцилације курса.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. samo napred bitno je da nas guvrmnerka uci da je minus u banci u stvari plus ali mi eto glupi pa ne razumemo ..doduse niko nije pametan bas toliko da razume ni to da plate u NBS JOS NIKO NE ZNA TACNO ..AL NIJE NI VAZNO ,ONI TAMO ZIVE LEPO ..KO BUBREG U LOJU

  2. samo napred bitno je da nas guvrmnerka uci da je minus u banci u stvari plus ali mi eto glupi pa ne razumemo ..doduse niko nije pametan bas toliko da razume ni to da plate u NBS JOS NIKO NE ZNA TACNO ..AL NIJE NI VAZNO ,ONI TAMO ZIVE LEPO ..KO BUBREG U LOJU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!