fbpx
Javor, 12. jula 2019 - Izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vucica, ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Zoran Djordjevic, povodom obelezavanja 143. godisnjice Prvog srpsko - turskog rata polozio je venac na spomenik poginulim borcima na Kalipolju i majoru Ilicu na Javoru. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Фалсификовани министар Ђорђевић обележио 143. годишњицу Првог српско-турског рата

0
(0)

Изасланик председника Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац на споменик погинулим борцима на Калипољу и мајору Илићу на Јавору, поводом обележавања 143. годишњице Првог српско-турског рата.
Ђорђевић је након полагања венца и одавања почасти погинулим борцима, подсетио да је у Првом српско-турском рату 25.000 људи дало своје животе за српску независност.

– Обележавање 143. годишњице Јаворског рата је прилика да сагледамо своју улогу у великом делу које је остало након свих живота које су наши преци добровољно жртвовали, а то је наш живот и рад у слободној и сувереној, модерној српској држави – навео је Ђорђевић, а наведено је у саопштењу ресорног министарства.

Ђорђевић је, такође, истакао да је за један од ретких успеха српске војске у Јаворском рату био заслужан Мајор Михаило Илић, под чијим су вођством српски борци вишемесечним борбама сузбијале отоманске нападе, али и да је Илић објављивао стручне радове у којима је описивао инфраструктуру у Србији.

Обележавању годишњице присуствовали су председник општине Ивањица Зоран Лазовић, председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, председник хуманитарне организације „Стара Рашка“ Рајко Добросављевић, представници Војске Србије.

Вестионлине, Србијаданас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Југослав Петрушић ЕВО KО ЈЕ ТАЈ ПРЕДРАГ KОН!!! (видео)

4.4 (14) ПОСЛЕ ОВОГА НЕ МОЖЕТЕ РЕЋИ ДА НИСТЕ ЗНАЛИ ИСТИНУ! White wolf Да ли …

Шкоро открива: Ево кад и због чега Вучић укида ванредно стање (видео)

5 (7) Вучић покушавају сада да збрзају крај епидемије да би што пре изашли на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *