ФАРМАКОМАФИЈА! Нигде у ЕУ није обавезно, али у Србији јесте: Новчана казна за родитеље који не вакцинишу децу

0
(0)

Београд – Родитељима који убудуће буду одбијали да вакцинишу децу прети пријава и новчана казна. Родитељи најчешће одбијају вакцине из страха од нежељених реакција. Према новом закону, плаћаће казне од 20-50.000. динара.

Упркос чињеници да је вакцинација деце обавезна по закону, сваке године око две хиљаде предшколске деце у Србији не прими вакцине против 10 заразних болести .

Један број деце потиче из најсиромашнијих слојева друштва, која нису ни евидентирана и не иду код лекара а један број родитеља доноси такву одлуку из страха од нежељених реакција на вакцине. Ипак постоје родитељи који сматрају да је на њихову децу, вакцина оставила више него озбиљне последице.

„Када је мој син примио вакцину из оквира редовне вакцнације, прва реакција је била веома висока температура. Након тога се променио, престао да говори, бивао удаљен од нас и ево и сада живи у свом свету. Ја имам још једног сина од седам година и на основу искуства са млађим сином, старији неће примити вакцину“, каже једна мајка.

Педијатри сматрају да је вакцинација потребна свој деци. Тврде да је вакцина безбедна И да родитељи безразложно стварају панику.

„Родитељи не треба да се плаше да вакцинишу своју децу, јер обавезна вакцинација носи, вакцину против болести које су врло много је већи ризик од оболевања него од вакцинације. Безбедна је ова вакцина која се сада даје“, каже за „Б92″ педијатар Ирена Костић.

Из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић-Батут“ (испоставом западних тровача Србије), подтврдили су нам да је петовалентна вакцина, безбедна.

„Вакцине су апсолутно безбедне и с обзиром на то да у складу са законском регулативом у Србији први ниво контроле представља агенција за лекове где се врши тестирање препарата а са друге стране Батут, са мрежом института у складу са законском регулативом врши надзор над нежељеним реакцијама, након имунизације“, прича Гордана Лончаревић, шефица Одсека за имунизацију.

И док 15 земаља ЕУ вакцинација деце није обавезна у Министарству здравља Србије казу да уколико санитарни инспектор утврди да дете није вакцинисано, родитељима се наређује да до одређеног рока вакцинишу децу јер у противном биће поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

 

Дневно

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕСТОРОВИЋ ОПЕТ КОНТРИРА СВИМА! Тешко ће пронаћи ВАКЦИНУ за коронавирус!

3.9 (7) Доктор Бранимир Несторовић не дели оптимизам светске јавности да ће ускоро бити пуштена …

П. Васиљевић: Шта нам казује Гренелова изјава о Трампу и Косову

4.6 (5) Гренелова порука да је Трамп свестан погрешне косовске политике у последњих 20 година, …

3 Коментара

  1. Већ сам дао коментар овде, http://www.srbijadanas.net/potpisite-peticija-za-ukidanje-obavezne-vakcinacije-u-srbiji/, па да се не бих понављао само да нагласим, ТОТАЛИТАРНИ ФАШИЗАМ замаскиран демократијом много опаснији од Хитлеровог јер није таки очигледан, али мало по мало постићи ће оно што споменути „господин“ није.
    Истражујем даље овај предмет на интернету надајући се да ће нас неко организовати да се супроставимо овом ГЕНОЦИДУ.
    Не видим где се потписује петиција.

    Будући очајни деда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *