Фирма Веселиновића и Радоичића поплочава београдске улице

Фирма Веселиновића и Радоичића поплочава београдске улице

Грађевински материјал за поплочавање неколико улица у центру Београда набављен је од фирме “Гранит-пешчар” у којој четвртину власништва имају контроверзни бизнисмени Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, пише КРИК. Ова фирма један је од највећих пореских дужника у земљи.

Дуж неколико централних београдских улица затечене су палете плоча, ивичњака и коцки за поплочавање тротоара на којима пише да их је произвела фирма „Гранит-пешчар“ из Љига. Овај материјал биће постављен у Улици цара Душана на Дорћолу, на платоу код Палмотићеве и Џорџа Вашингтона, а делује да је исти већ уграђен у Краљице Марије и 27. марта.

Четвртину удела у овој фирми имају контроверзни бизнисмени са севера Косова Звонко Веселиновић и Милан Радоичић и то посредством фирме „Инкоп“ из Ћуприје, пише КРИК.

Они су, подсећамо, на Косову осумњичени да су учествовали у атентату на политичара Оливера Ивановића. У Србији им се судило за нелегално ископавање шљунка, крађу камиона узетих на лизиг, а Радоичићу и за учешће у киднаповању, али су у свим овим поступцима проглашени невиним.

Осим њих, још четвртину власништва у „Гранит-пешчар“ има „Нуклеус“ из Лазаревца, компанија некадашњег функционера у тој београдској општини Владимира Јевтића. Ова фирма је и раније сарађивала са Звонком Веселиновићем.

Фирма „Гранит-пешчар“ је, иначе, један од највећих пореских дужника у Србији. На крају 2019. године дуговала је више од пет милиона евра због чега је на самом врху листе пореских дужника – заузела је шесто место.

То што су власници осумњичени за умешаност у убиство и огроман порески дуг очигледно не спречавају ову компанију да учествује на државним пројектима.

Не зна се тачно ко ју је ангажовао.

Посао реконструкције поменутих београдских улица на тендеру су добила предузећа „Енергопројект нискоградња“ и „Цолас раил“, али није познато која од ове две фирме је увела „Гранит-пешчар“ у посао.

Крик.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Протест адвоката у Београду, Вучић извео Жандармерију и УДБУ на улице (видео)

Протест адвоката у Београду, Вучић извео Жандармерију и УДБУ на улице (видео)

Адвокати су изашли да блокирају аутопут код Газеле, али је Вучић извео неколико стотина припадника …

Скандал у „Политици“: Комуњарски омаж усташком пуковнику

Скандал у „Политици“: Комуњарски омаж усташком пуковнику

У културном додатку „Политике“ од суботе 25. септембра, извесни С. Ковачевић успева да преко пола …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *