Фирма Веселиновића и Радоичића поплочава београдске улице

5
(2)

Грађевински материјал за поплочавање неколико улица у центру Београда набављен је од фирме „Гранит-пешчар“ у којој четвртину власништва имају контроверзни бизнисмени Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, пише КРИК. Ова фирма један је од највећих пореских дужника у земљи.

Дуж неколико централних београдских улица затечене су палете плоча, ивичњака и коцки за поплочавање тротоара на којима пише да их је произвела фирма „Гранит-пешчар“ из Љига. Овај материјал биће постављен у Улици цара Душана на Дорћолу, на платоу код Палмотићеве и Џорџа Вашингтона, а делује да је исти већ уграђен у Краљице Марије и 27. марта.

Четвртину удела у овој фирми имају контроверзни бизнисмени са севера Косова Звонко Веселиновић и Милан Радоичић и то посредством фирме „Инкоп“ из Ћуприје, пише КРИК.

Они су, подсећамо, на Косову осумњичени да су учествовали у атентату на политичара Оливера Ивановића. У Србији им се судило за нелегално ископавање шљунка, крађу камиона узетих на лизиг, а Радоичићу и за учешће у киднаповању, али су у свим овим поступцима проглашени невиним.

Осим њих, још четвртину власништва у „Гранит-пешчар“ има „Нуклеус“ из Лазаревца, компанија некадашњег функционера у тој београдској општини Владимира Јевтића. Ова фирма је и раније сарађивала са Звонком Веселиновићем.

Фирма „Гранит-пешчар“ је, иначе, један од највећих пореских дужника у Србији. На крају 2019. године дуговала је више од пет милиона евра због чега је на самом врху листе пореских дужника – заузела је шесто место.

То што су власници осумњичени за умешаност у убиство и огроман порески дуг очигледно не спречавају ову компанију да учествује на државним пројектима.

Не зна се тачно ко ју је ангажовао.

Посао реконструкције поменутих београдских улица на тендеру су добила предузећа „Енергопројект нискоградња“ и „Цолас раил“, али није познато која од ове две фирме је увела „Гранит-пешчар“ у посао.

Крик.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На Космају се тренутно зида џамија (видео)

5 (5) Дејан Лучић говори о томе како се на обронцима планине Космај надомак Београда …

ДЕВОЈКУ (19) тукла четворица Вучићевих миграната у центру Бгд! Превезена на ВМА

5 (7) Четири мигранта напали су ноћас око 23.30 часова девојку у Карађорђевој улици, тачније, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend