ФОН ћути о детаљима анализе доктората Синише Малог

ФОН ћути о детаљима анализе доктората Синише Малог

Наставно-научно веће Факултета организационих наука (ФОН) јуче је разматрало и усвојило анализу докторске дисертације Синише Малог – сви други детаљи нису званично објављени. У саопштењу ФОН-а наведено је да ће извештај бити припремљен и прослеђен ректору и Сенату Универзитета у Београду. Такође, подсећа се да ФОН ради по закону и у складу са статутима и правилницима, као и да је спреман да учествује у даљем развоју процедура које ће унапредити квалитет научно-истраживачког рада и израду и евалуацију завршних академских радова.

За ближа објашњења о анализи доктората градоначелника Београда Синише Малог, који је на сајту „Пешчаника” оптужен да је преписао више од трећине свог рада, декан ФОН-а, Милан Мартић јуче није био доступан нашем листу. Продекан за наставу, Милија Сукновић, објаснио је у кратком телефонском разговору да по правилима комуникације овог факултета само је декан овлашћен да даје изјаве.

Представљајући извештај ментора Синише Малог, професора Ондреја Јашка, Мартић је на недавној седници Сената Универзитета у Београду рекао да је било „непотпуног и неадекватног” коришћења литературе, али и да су написи на „Пешчанику” тенденциозни. Додао је и да ће извештај, осим Наставно-научном већу факултета, бити прослеђен и Већу научних области, а да ће коначну одлуку донети београдски универзитет.

У ранијим изјавама медијима декан ФОН-а навео је да је докторат Малог научно валидан, јер је прошао све законом прописане процедуре. Он је истакао и да Синиша Мали још није промовисан у доктора наука.

Некадашњи студенти овог факултета позвали су у отвореном писму руководство ФОН-а да се, између осталог, изјасни и „да ли постоји сукоб интереса уколико се делови доктората пре одбране дисертације објаве у коауторству са чланом комисије”. Они су навели да је Мали заједно са чланицом комисије за одбрану доктората професорком Барјактаровић-Ракочевић објавио чланак „S. Mali, S. Barjaktarović Rakočević i G. Savoiu. Value Creation through Restructuring – Key Value Drivers and Value Creation Models, Organization and Management. Volume 2012, Issue 4 (153), Pages 109–120”.

Ј. Чалија, Политика

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Која је веза између продаје Беопетрола и 24 стана Синише Малог у Бугарској?

Која је веза између продаје Беопетрола и 24 стана Синише Малог у Бугарској?

Документација коју је објавио истраживачки портал КРИК показује да је министар финансија Синиша Мали 24 …

Издавач „Пандориних папира“: Малог смо ухватили у лажи у свакој фази

Издавач „Пандориних папира“: Малог смо ухватили у лажи у свакој фази

Дру Саливен, један од оснивача Пројекта за извештавање о организованом криминалу и корупцији (ОЦЦРП), који …

8 Коментара

  1. Јбти тај докторат, до сада би неко писмен написао други докторат и одбранио га.

  2. па није ваљда и мали надрилекар?

  3. slušaj pičko ja sam na FONU završio kurs koji je platila EU,ali nism lažirao diplomu oca ti jebem mangupskog.

  4. ZAR JER BITNO.PROCESLJAJ TE MU POSLOVE KOJE JE RADIO PA CET SVE ZNATI I SA KIM JE RADIO I U KOJOJ STRANCI JE BIO RANIJE AKO JE BIO

  5. molim sve profesore univerziteta, doktore nauka, da pocepaju svoje diplome, kada nisu u stanju da, odbrane cast i ugled svoje profesije! zarad sitnih prinadleznosti, toliko vredi vas moral?

  6. čemu komentari? za kratko vreme niko se neće ni sećati “doktora”

  7. U Srbiji su na vlasti moralne ništarije i ne očekujte od njih da će krenuti protiv sopstvenih perjanica.

  8. Pa zar i ti Mali brate.Ako je istina UBIJ SE nisiu vredan ni funkcije ni zivota.Ali napisacemo na spomeniku IPAK JE BIO LAZNI DOKTOR sa temom.PLJACKA SRBIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *