Насловна / Свет / Европа / Француски режим глобалисте Макрона наставља да терорише сопствене грађане (видео)
Француски режим глобалисте Макрона наставља да терорише сопствене грађане (видео) 1

Француски режим глобалисте Макрона наставља да терорише сопствене грађане (видео)

  • У Лиону су се демонстранти окупили на тргу Белкур, а предводи их један од најпопуларнијих лидера Жутих прслука Жером Родригес. Њему је за време демонстрација у Паризу гумени метак озбиљно поредио око
  • Сукоби се очекују у Нанту где се – како је саопштила полиција – прслуцима придружило око 500 припадника екстремног „црног блока“

ФРАНЦУСКИ председник-глобалиста – Емануел Макрон – смислио је нову тактику за потепено свођење протеста Жутих прслука на нулу. У свим иоле већим граовима његов режим је одредио „забрањене зоне“ у које `жути` не смеју да залазе. У Паризу су то Јелисејска поља са околним улицама, а такође – простор око националног парламента и катедрале Нотр Дам.

Зато су `прслуци` у главном граду своје 26-те по реду суботње демонстрације започели са трга Жисје, у југоисточном делу града, и кренули ка једном од тргова на његовој јужној периферији.

Певали су „Марсељезу“, носили државне заставе и заставе више франуских регија. Основни захтеви су овога пута против реформе образовања и своде се на подршку професорима и студентима.

Још масовније демонстрације одржане су у Лиону, где је `жутима` забрањено да улазе у четири градске зоне, укључујући историјски центар града. Демонстранти су се окупили на тргу Белкур, а предводи их један од најпопуларнијих лидера Жутих прслука Жером Родригес. Њему је за време демонстрација у Паризу гумени метак озбиљно поредио око.

У Лиону је свих претходних субота било сукобе манифестаната са полицијом, али је данас почело мирно. Сукоби се очекују у Нанту који је овога пролећа постао један од главних центара протеста Жутих прслука. Полиција је унапред сопштила да се међу `жуте` инфилтрирало око 500 припадника екстремног „црног блока“. Демонстрације против Макронове владавине одржане су ове суботе и у Стразбуру, Бордоу, Тулузу и Орлеану. У свима су уведене забрањене зоне и против `прслука` постављене јаке полицијске снаге.

Факти

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Данас у 15 часова протест на Калемегдану против посете Макрона Србији 11

Данас у 15 часова протест на Калемегдану против посете Макрона Србији

Млади родољуби из иницијативе „Нема предаје, нема поделе“ Косово и Метохија, позвали су на окупљање …

НАПРЕДЊАЧКИ СЕНДВИЧАРИ из целе Србије кренули да дочекају Макрона 12

НАПРЕДЊАЧКИ СЕНДВИЧАРИ из целе Србије кренули да дочекају Макрона

Данас у посету Београду долази Француски председник Емануел Макрон, њега ће дочекати велики број напредњака, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *