Галијашевић: Израел је признањем Косова* направио огромну политичку грешку

Галијашевић: Израел је признањем Косова* направио огромну политичку грешку

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Зашто је Израел признао квази државу Косово* која је настала деловањем шиптарске терористичке организације, чија су основна обележја криминал, тероризам и трговина наркотицима? Тај пропали пројекат Европске уније и НАТО-а никада неће ни моћи да буде подржављен јер не постоји албанска национална свест способна и спремна да изгради државу на том простору. Израел је признањем делегитимисао своју борбу против Хамаса

* „Косово* никада неће моћи да буде држава док га не призна Србија, што се никада неће догодити… Косово* је по свим обележјима, топонимима кроз историју, верским и споменицима културе – српско. Српски народ не може да потцени значај признања Косова* од стране Израела које нас враћа и у време НАТО бомабардовања када је јеврејска дипломатија на челу са Медлин Олбрајт подржавала разарање Србије и Црне Горе и одвајање Косова*“

___________________________________________________

ПОЛИТИЧКИ аналитичар Џевад Галијашевић каже да је израелско признање Косова* огромна политичка грешка и наводи да ће од утицаја које Турска и Иран буду остварили на друге муслиманске земље зависити даља повлачења признања Косова.

Галијашевић је нагласио да је кроз признавање Косова* Израел сам себи одузео аргументацију када је у питању сукоб са Хамасом.

– Признање Косова* је велика грешка израелске политике која им одузима аргументацију када је у питању судар Израела са терористичком организацијом Хамас. Поставља се питање зашто је Израел признао квази државу Косово* која је настала деловањем шиптарске терористичке организације, чија су основна обележја криминал, тероризам и трговина наркотицима? Тај пропали пројекат Европске уније и НАТО-а никада неће ни моћи да буде подржављен јер не постоји албанска национална свест способна и спремна да изгради државу на том простору.

– Косово* је по свим својим обележјима, топонимима кроз историју, верским и споменицима културе српско. Српски народ не може да потцени значај признања Косова* од стране Израела које нас враћа и у време НАТО бомабардовања када је јеврејска дипломатија на челу са Медлин Олбрајт подржавала разарање Србије и Црне Горе и одвајање Косова. Такође, Косово* никада неће моћи да буде држава док га не призна Србија, што се никада неће догодити, а Србија ће по овом питању увек имати и подршку Русије због њених геостратешких циљева – каже Галијашевић.

Он истиче и да би муслиманске земље требало да покажу више морала када је у питању Балкан, као и најновија ексалација сукоба на Блиском истоку.

– Арапски режими су непринципијелни, корумпирани, одвојени од вере и емпатије. Недостатак арапске политике, коју воде необразовани и корумпирани муслимани окренути сами себи, огледа се и у недоследности по питању најновијег сукоба у Јерусалиму али и Косова*. Након отварања косовске амбасаде у Јерусалиму видели смо реакцију Турске и палестинске самоуправе.

– За Саудијску Арабију питање Балкана нема превелики значај, и не очекујем да ће, када су они у питању доћи до повлачења признања Косова*. Са друге стране, Иран никада и није признао Косово* и остаје да се види какав ће утицај остварити Турска и Иран као водеће исламске земље када су у питању даља повлачења признања.

– Недотатак морала и аутономне политике мулиманских земаља је видиљив и по овом питању, и остаје да се види какви ће помаци бити остварени под утицајем водећих исламских земља. Треба поменути и чињеницу да је Косово* језгро криминала у Европи, настало путем тероризма, уз умешаност косовске владе у трговину органима.

– Са територије Косова* крећу сви путеви дроге који воде даље ка ЕУ и управо из тих разлога сада сведочимо o извесном затишју у Европи која више не инсистира на независности Косова* него на постизању свеобухватног споразума – нагласио је Галијашевић.

Додаје да је ескалација насиља у појасу Газе директно усмерена против мировног процеса, наглашавајући да су све акције израелске владе ишле ка новом изазивању сукоба и нерационалном одговору Палестине.

– На израелске провокације је реаговала терористичка организација Хамас, што је и желела израелска влада која је ову организацију формирала кроз Мосад. Остале муслиманске земље су и сада показале да не воде аутономну политику него поданичку политику према САД. Изралеска влада ради плански, али је она је у одласку, и Бењамин Нетанијаху криви Џо Бајдена за политичке неуспехе.

– Трампова администрација је показала да не познаје прилике на Блиском Истоку ни на Балкану и она је поништила многе израелско-палестинске споразуме. Оно што охрабрује је чињеница да се у сукобе нису укључили ни Јордан ни Сирија који желе мир, као и САД које такође желе мир – навео је Галијашевић.

Косово онлајн

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Лепо се друштванце окупило, одђутуре брат брату једно 500 година робије!

Лепо се друштванце окупило, одђутуре брат брату једно 500 година робије!

„Kандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Kосову и Српска листа – добили су …

Не чекајте комесарчиће ЕУ Паганије да вам решавају изборе, изненада их све савладао пролив...

Не чекајте комесарчиће ЕУ Паганије да вам решавају изборе, изненада их све савладао пролив…

Опозиција до четвртка чека јасан став посредника из Европског парламента у међустраначком дијалогу о предлогу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *