Галијашевић: Израел је признањем Косова* направио огромну политичку грешку

Галијашевић: Израел је признањем Косова* направио огромну политичку грешку

5
(9)

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Зашто је Израел признао квази државу Косово* која је настала деловањем шиптарске терористичке организације, чија су основна обележја криминал, тероризам и трговина наркотицима? Тај пропали пројекат Европске уније и НАТО-а никада неће ни моћи да буде подржављен јер не постоји албанска национална свест способна и спремна да изгради државу на том простору. Израел је признањем делегитимисао своју борбу против Хамаса

* „Косово* никада неће моћи да буде држава док га не призна Србија, што се никада неће догодити… Косово* је по свим обележјима, топонимима кроз историју, верским и споменицима културе – српско. Српски народ не може да потцени значај признања Косова* од стране Израела које нас враћа и у време НАТО бомабардовања када је јеврејска дипломатија на челу са Медлин Олбрајт подржавала разарање Србије и Црне Горе и одвајање Косова*“

___________________________________________________

ПОЛИТИЧКИ аналитичар Џевад Галијашевић каже да је израелско признање Косова* огромна политичка грешка и наводи да ће од утицаја које Турска и Иран буду остварили на друге муслиманске земље зависити даља повлачења признања Косова.

Галијашевић је нагласио да је кроз признавање Косова* Израел сам себи одузео аргументацију када је у питању сукоб са Хамасом.

– Признање Косова* је велика грешка израелске политике која им одузима аргументацију када је у питању судар Израела са терористичком организацијом Хамас. Поставља се питање зашто је Израел признао квази државу Косово* која је настала деловањем шиптарске терористичке организације, чија су основна обележја криминал, тероризам и трговина наркотицима? Тај пропали пројекат Европске уније и НАТО-а никада неће ни моћи да буде подржављен јер не постоји албанска национална свест способна и спремна да изгради државу на том простору.

– Косово* је по свим својим обележјима, топонимима кроз историју, верским и споменицима културе српско. Српски народ не може да потцени значај признања Косова* од стране Израела које нас враћа и у време НАТО бомабардовања када је јеврејска дипломатија на челу са Медлин Олбрајт подржавала разарање Србије и Црне Горе и одвајање Косова. Такође, Косово* никада неће моћи да буде држава док га не призна Србија, што се никада неће догодити, а Србија ће по овом питању увек имати и подршку Русије због њених геостратешких циљева – каже Галијашевић.

Он истиче и да би муслиманске земље требало да покажу више морала када је у питању Балкан, као и најновија ексалација сукоба на Блиском истоку.

– Арапски режими су непринципијелни, корумпирани, одвојени од вере и емпатије. Недостатак арапске политике, коју воде необразовани и корумпирани муслимани окренути сами себи, огледа се и у недоследности по питању најновијег сукоба у Јерусалиму али и Косова*. Након отварања косовске амбасаде у Јерусалиму видели смо реакцију Турске и палестинске самоуправе.

– За Саудијску Арабију питање Балкана нема превелики значај, и не очекујем да ће, када су они у питању доћи до повлачења признања Косова*. Са друге стране, Иран никада и није признао Косово* и остаје да се види какав ће утицај остварити Турска и Иран као водеће исламске земље када су у питању даља повлачења признања.

– Недотатак морала и аутономне политике мулиманских земаља је видиљив и по овом питању, и остаје да се види какви ће помаци бити остварени под утицајем водећих исламских земља. Треба поменути и чињеницу да је Косово* језгро криминала у Европи, настало путем тероризма, уз умешаност косовске владе у трговину органима.

– Са територије Косова* крећу сви путеви дроге који воде даље ка ЕУ и управо из тих разлога сада сведочимо o извесном затишју у Европи која више не инсистира на независности Косова* него на постизању свеобухватног споразума – нагласио је Галијашевић.

Додаје да је ескалација насиља у појасу Газе директно усмерена против мировног процеса, наглашавајући да су све акције израелске владе ишле ка новом изазивању сукоба и нерационалном одговору Палестине.

– На израелске провокације је реаговала терористичка организација Хамас, што је и желела израелска влада која је ову организацију формирала кроз Мосад. Остале муслиманске земље су и сада показале да не воде аутономну политику него поданичку политику према САД. Изралеска влада ради плански, али је она је у одласку, и Бењамин Нетанијаху криви Џо Бајдена за политичке неуспехе.

– Трампова администрација је показала да не познаје прилике на Блиском Истоку ни на Балкану и она је поништила многе израелско-палестинске споразуме. Оно што охрабрује је чињеница да се у сукобе нису укључили ни Јордан ни Сирија који желе мир, као и САД које такође желе мир – навео је Галијашевић.

Косово онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ковачевић: Највеће поскупљење струје за привреду у новијој историји

Ковачевић: Највеће поскупљење струје за привреду у новијој историји

5 (1) Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да ће поскупљење струје …

Сада је ваљда и задњој будали јасно да од уласка Србије у ЕУ нема апсолутно ништа!

Сада је ваљда и задњој будали јасно да од уласка Србије у ЕУ нема апсолутно ништа!

4 (4) Земље чланице Европске уније нису дале зелено светло за отварање нових поглавља, односно …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend