Хелм

Галијашевић: Муслимани, извјештај Грајфове комисије посљедња је шанса за дијалог са Србима не само о Сребреници

* Нису сви Сребреничани убијени као ратни заробљеници. Многи су погинули у борби, многи у минским пољима приликом повлачења, а неки су убијени у међусобним обрачунима, док су неки погинули на потпуно другим мјестима… и пуно прије егзодуса Сребреничана у јулу 1995.

* Проблем су наметања кривице у лажним и нетачним догађајима, вишеструко увећавање жртава на једној страни и обесмишљавање српских жртава… Ако је у босанском рату Сребреница представљала ТРИЈУМФ ЗЛОЧИНА, она је истовремено била и ТРИЈУМФ ПРОПАГАНДЕ

* Познато је да су вође из Сребренице –  предсједник општине и СДА Ибран Мустафић, те шеф полиције у Сребреници Хакија Мехољић, као и пуковник 28. дивизије из Сребренице Хусо Салиховић – отворено истицали међусобна убиства, злочине и убијање Бошњака од стране Насера Орића и његових фаланги, те убиство првог команданта ТО Сребренице Нурифа Ризвановића и покушај убиства И. Мустафића, а које је Орић организовао

* Све се жртве морају класифицирати и јасно указати на међусобна убистава, лажне податке и измишљене идентитете како би дијалог био на корист заједничкој будућности два народа

_____________________________________________________

ЕКСПЕРТ за безбедност и политички аналитичар Џевад Галијашевић уверен је да је Независна међународна комисија за Сребреницу на челу са израелским научником Гидеоном Грајфом обавила велики и важан посао који је обавезујућа шанса и за Србе и за Бошњаке.

Факти пресносе његову реакцију на извештај те комисије:

„Мислим да у Извјештају комисије није само ријеч о броју убијених Сребреничана него и о начину њихове погибије.

Галијашевић: Муслимани, извјештај Грајфове комисије посљедња је шанса за дијалог са Србима не само о Сребреници

Алија је трећи – Изетбеговић са Клинтоном

Класификација жртава је мучан процес, али неопходан.

Нису сви Сребреничани убијени као ратни заробљеници. Многи су погинули у борби, многи у минским пољима приликом повлачења, а неки су убијени у међусобним обрачунима, док су неки погинули на потпуно другим мјестима.

Нарочито је за комисију било важно ВРИЈЕМЕ СМРТИ јер су неки гинули пуно прије егзодуса Сребреничана у јулу 1995.

На жалост, многа судска вјештачења остала су недоступна озбиљној анализи и провјери, јер су обављена у Тузли и Високом.

Галијашевић: Муслимани, извјештај Грајфове комисије посљедња је шанса за дијалог са Србима не само о Сребреници

Хакија Мехољић

Ту је свакако и политичка позадина битна: улога Алије Изетбеговића у договору са Билом Клинтоном и Жаком Шираком… улога УНПРОФОРА којим су управљали француски генерали Бернар Жанвије и Филип Морион…

Пред комисијом јe био заиста тежак задатак, јер ако је у босанском рату Сребреница представљала ТРИЈУМФ ЗЛОЧИНА, она је истовремено била и ТРИЈУМФ ПРОПАГАНДЕ.

Овај извјештај доприноси разбијању пропагандне матрице која је креирана на Западу и проводи се још увјек хашким пресудама.

Галијашевић: Муслимани, извјештај Грајфове комисије посљедња је шанса за дијалог са Србима не само о Сребреници

Хусо Салиховић

Извјештај комисије Владе Републике Српске, којом је предсједавао угледни израелски научник Гидеон Грајф, на најважнијој тачки притиска и сатанизације цјелог српског народа кроз санкционисање њихових политичких и војних елита у протеклом рату, враћа нас најважнијем питању функционисања заједничке државе БиХ: дијалогу о свим спорним темама.

Наравно да је спорна тема наметања кривице у лажним и нетачним догађајима, вишеструко увећавање жртава на једној страни и обесмишљавање српских жртава.

Зато Бошњаци у Сарајеву и западни ментори и креатори српске кривице овај извјештај морају схватити као посљедњу шансу за дијалог о Сребреници, али и о другим темама.

Галијашевић: Муслимани, извјештај Грајфове комисије посљедња је шанса за дијалог са Србима не само о Сребреници

Сребреница је и тријумф

антисрпске пропаганде

Познато је да су вође из Сребренице –  предсједник општине и предсједник СДА Ибран Мустафић, те шеф полиције у Сребреници Хакија Мехољић као и пуковник 28. дивизије из Сребренице Хусо Салиховић – отворено говорили и истицали међусобна убиства, злочине и убијање Бошњака од стране Насера Орића и његових фаланги, те убиство првог команданта Територијалне одбране Сребреница Нурифа Ризвановића и покушај убиства Ибрана Мустафића, а које је Орић организовао.

Све те жртве морају се класифицирати и јасно указати на елеменат међусобних убистава, лажних података и измишљених идентитета како би дијалог био на корист заједничкој будућности два народа.

Задњи је час и овај Извјештај мора бити допринос дијалогу о отвореним питањима, а не повод за нове сукобе.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!