Где сте били кад је Хелсиншки одбор објавио списак српских интелектуалаца за одстрел?

Где сте били кад је Хелсиншки одбор објавио списак српских интелектуалаца за одстрел?

0
(0)

Тужилаштво је дужно да коначно преиспита деловање одређених невладиних организација и медија, обилато финансираних из иностранства, који су претходне две деценије константно радили против интереса српског народа и држава

Господи Зорићу и Цвијану препоручено да прочитају закон Русије о страним агентима (донет по узору на амерички закон) и виде како озбиљна држава штити своју безбедност<

ДВЕРИ су дигле глас против намере власти да застрашивањем и тоталитарним мерама укине слободу мишљења и политичког деловања у Србији.

Након последњих изјава портпарола Републичког јавног тужилаштва Томе Зорића, и председника Одбора за уставна питања и законодавство Скупштине Србије и члана Председништва Српске напредне странке (СНС), Владимира Цвијана, јасно је – упозориле су Двери – да нова власт жели да забрани она политичка деловања која одступају од воље владајућег система у Србији.

У саопштењу Двери се даље наглашава:

„Да ли ће сутра разлог за забрану бити, на пример, и критика финансијских малверзација Развојне банке Војводине или захтев Двери за укидање АП Војводине? Или ће се на удару наћи противници даље предаје Косова и Метохије коју управо чини Влада Републике Србије? Или можда онај ко се дрзне да дигне глас против распродаје пољопривредног земљишта и последњих преосталих националних добара? Ко је следећи на вашој листи за забрану – ДСС, Двери, СРС?

Што се Покрета Српске Двери тиче, најбољи начин за заустављање великоаутономашког и сепаратистичког деловања у северној Србији јесте укидање политички сувишне и економски штетне покрајинске аутономашке администрације.

Овим поводом позивамо Тужилаштво да коначно преиспита деловање одређених невладиних организација и медија, обилато финансираних из иностранства, који су претходне две деценије константно радили против интереса српског народа и државе. Господи Зорићу и Цвијану препоручујемо да прочитају закон Русије о страним агентима (донет по узору на амерички закон), и виде како озбиљна држава штити своју безбедност. Све ово посебно у светлу дуплих аршина који постоје када правосуђе одуговлачи са свим  кривичним пријавама које Двери поднесу, као и изостанак реакције у честим случајевима говора мржње на све што је српско.

Подсећамо све оне који се сада оглашавају да су ћутали, баш као и држава, на списак за одстрел српских интелектуалаца и институција који је 2007. године направио Хелсиншки одбор за људска права у Србији. И тада је Томо Зорић био портпарол Републичког јавног тужилаштва, а Владимир Цвијан представник власти, али као члан кабинета тадашњег председника Бориса Тадића.

Влади Србије препоручујемо да уместо застрашивања политичких неистомишљеника, снагу државе искаже тамо где је то потребно. Прва прилика је споменик албанским терористима у Прешеву и спомен-табла Аћиф ефендије у Новом Пазару.

Поред уклањања тих обележја и процесуирања одговорних лица, могла би и да преиспита досадашњи нерад Тужилаштва у овим скандалозним  случајевима“.

 

Двери српске

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Америчка скупштина као војна база, инсталација нове администрације уз помоћ пет бригада резервиста (видео)

Америчка скупштина као војна база, инсталација нове администрације уз помоћ пет бригада резервиста (видео)

0 (0) Надреалне сцене прошлонедељног упада у Конгрес, људи са заставама Конфедерације, биволским роговима и …

Ердоган без длаке на језику: Сведоци смо „дигиталног фашизма“

Ердоган без длаке на језику: Сведоци смо „дигиталног фашизма“

5 (5) Од данас, медијска канцеларија турског председника прелази на апликацију за кодиране поруке БиП, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend