Гладујемо, вучемо торбе по 10 километара, за шта?

Да ли од тога може да живи једна породица? – питао је уплакани радник Поште све окупљене

Једно од најпрофитабилнијих и најуспешнијих јавних предузећа у Србији већ готово месец дана је „на климавим ногама“. Разлог томе су незадовољства радника, и то углавном поштара и шалтерских службеника. Незадовољни ниским платама, али и услова рада они су се жалили, штрајковали, протестовали.

Најчешће место за ноћна окупљања пуне две недеље овог месеца био је главни дистрибутивни центар „Поште“ у Земуну. Људи, који су хладне ноћи проводили на на отвореном тамо су се дружили, али и уједно показивали незадовољства. Тамо су се смењивали сузе и смех, а бол једног човека снимљен је једне хладне вечери.

У снимку који је достављен Еспресу јасно се види поштар који је кроз сузе објашњавао шта проживљава за ниску плату.

„Имам плату, 37.000. Неко би рекао да то није мала плата, али ја имам троје деце, два унука. Па питам – да ли од тога може да живи једна породица“? – пита уплакани човек, додајући да своју плату крваво заради.

Најчешће место за ноћна окупљања пуне две недеље овог месеца био је главни дистрибутивни центар „Поште“ у Земуну. Људи, који су хладне ноћи проводили на на отвореном тамо су се дружили, али и уједно показивали незадовољства. Тамо су се смењивали сузе и смех, а бол једног човека снимљен је једне хладне вечери.

Имам плату, 37.000. Неко би рекао да то није мала плата, али ја имам троје деце, два унука. Па питам – да ли од тога може да живи једна породица? – пита уплакани човек, додајући да своју плату крваво заради.

ДА ЛИ ТРЕБА ДА СКОЧИМ С МОСТА ДА БИСТЕ СХВАТИЛИ ШТА НАМ РАДИТЕ?! Вапај Снежане коју су отерали из Поште јер је била на протесту!

„По струци сам машински техничар, а радим као поштар. Сваког дана прелазим 10 километара, погледајте какве су ми вене. Погледајте“?

„У 60-тој години идем и радим туђе реоне јер „Пошта“ нема довољно радника, па на својих 10 километара пешачења са торбом пређем још толико, рекао је он а потом се извинио окупљенима што је „нервозан и љут“.

„Љут сам јер трпим 5 година неправду, ово је неиздрживо више“! – рекао је и добио аплауз.

Шта раде наши синдикати? Раде за 250.000 и раде за управни одбор. Њих боли уво за нас! Ми који радимо у производњи ми трпимо!

„Гладујемо, носимо торбе, не можемо да издржимо то физички! Ни на боловање не идемо да би оном нашем другом колеги не би напаковали још посла на врат“ – рекао је изреволтирани радник.

Данас је на сат времена заустављен рад поште, као знак протеста, а радници, како преносе синдикални представници, траже да се повуку суспензије које данима стижу радницима који учествују у протесту, али и смену директорке Мире Петровић.

Сузана Трајковић/Еспресо.рс

Актуелно

Добар род, јабуке остале неубране

Суботица – У воћњацима на северу Бачке јабуке леже на земљи, нема ко да их сакупи, …

„КО ИМА ЗА ГОРИВО, ИМАЋЕ И ЗА ПУТАРИНУ“ Дробњак правда ПОВЕЋАЊЕ ЦЕНЕ

Директор ЈП „Путеви Србије“, Зоран Дробњак најавио је да ће поменуто предузеће тражити од Владе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons