Србија

ГЛОБАЛНИ СКАНДАЛ: Ево колико је поуздан тест на корону, број стварно заражених драматично мањи!

Прво у САД-у и Великој Британији, а затим и шире, укључујући Хрватску, научници водећих институција попуштају под притиском чињеница и признају да ПЦР тест доноси велики број лажно позитивних налаза.

Из тога следи да су бројеви заражених којима смо бомбардовани месецима далеко преувеличани и да већина људи чији је тест позитиван не шири вирус. У зависности од теста, само 10-30% позитивних може се сматрати заразним.

Шта је било? Тест РТ-ПЦР доказује генетски материјал који треба да припада вирусу САРС-ЦоВ-2. Уз помоћ вишеструке амплификације, способан је да докаже врло мале делове вирусног генома. Број циклуса множења у већини коришћених тестова је чак 40. То је уједно и праг на којем је тест проглашен позитивним. Поставља се произвољно, без сертификата и поређења са златним стандардом.

Последњих дана велики медији отворили су простор научницима који тврде да је овај праг превисок, односно да се тест проглашава позитивним на основу апсурдно мале количине вируса, који чак ни не морају бити активни, или само њихових фрагмената. Такав налаз је небитан у епидемиолошком и клиничком смислу – позитивне особе не морају нужно ширити вирус (болест), а у значајном броју чак и не болују од ЦОВИД-19 болести. Предлаже се смањење броја циклуса, што би смањило осетљивост теста, а затим и број позитивних резултата.

Међутим, све ово је било познато и пре појаве овог вируса. Чињеница је да ПЦР тест уопште није намењен потврђивању узрочника, нити постављању дијагнозе заразне болести. Ово је даље тврдио његов изумитељ Kари Мулис. Такође није погодан у епидемиолошке сврхе. У САД, хиљаде људи је непотребно вакцинисано и лечено од великог кашља, након лажних епидемија проглашених на основу ПЦР тестирања. Тест на вирус корона био је кључан за редослед догађаја који су променили живот на планети овог пролећа. За све епидемиолошке и друге рестриктивне мере одлучено је на основу низа позитивних. Социјални и економски живот заједница заустављен је и велики број људи је даље трауматизован. Десетине хиљада људи прошло је кроз самоизолацију, одвојено од породице и пријатеља и онемогућено у послу. Људи су ментално злостављани због неге и несигурности, њихове операције и други неопходни медицински поступци су одложени, подвргнути су додатним прегледима и можда непотребном лечењу. А са званичних позиција сада сазнајемо да је вец́ина тога била сувишна.
Лоадинг видео

Kолико здравствених радника је непотребно ангажовано на тестирању, док редовни дијагностички и терапијски програм касни? Kоји су финансијски издаци? До сада је у Хрватској тестирано више од 200.000 људи; Само за тестове потрошено је 200 милиона куна (без апарата, људског рада, транспорта итд.). Kолико новца је непотребно потрошено на заштитну опрему? А за накнаду зараде током самоизолације? А где су сви остали индиректни трошкови?

Ово је дебакл и скандал монументалних размера. Власти су морале знати да тест није стандардизован и да извештаји о броју заражених нису веродостојни. Независни стручњаци и истраживачи су на то указивали од почетка. Сада је другима јасно да су се они који су водили коронску кризу, укључујући еминентне научнике, понашали као потпуни дилетанти. И не само у вези са дијагностичким тестом. Друге лажи и манипулације брзо излазе на видело.

Да ли ће власти одговарати за ово? Или ћемо им дозволити да нас и даље тестирају новим тестом који ће мало смањити број заражених. И дозволите им да нас даље кољу. И како се преваре одвијају, пређите на нешто треће или четврто. Све док се коначно не запитамо постоји ли тај вирус уопште. Само да тада не буде касно.

Kурир.рс/Логично

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!