Голишаве цице дипломатске миљенице

0
(0)

Након запошљавања старлета и ухлебљења партијских и блиских сродника у тај ресор, Министарство спољних послова Србије нашло се на тапету и због незаконитих именовања неких функционера. Да све буде горе, то је аминовала техничка Влада Србије која је, не само ретроактивно, продужила в. д. статус за двоје помоћника министра, већ је тим службеницима истекао и законски максимум од девет месеци за в. д. стање.

Тако се поново подигла прашина, а није спласнула претходна из јуна када су запослени у Министарству оптужили Вељка Одаловића да, уместо каријерних дипломата, у амбасаде и конзулате шаље своје недавно запослене „миљенице“. То је, тврди део запослених, урадио током техничке владе, у случају да његови социјалисти не добију још један мандат за руковођење МСП-ом.

Одаловић се правдао да су све те жене у овај ресор дошле из других државних органа, па се јавност подсетила и случаја његовог сина Угљеше који је похађао Дипломатску академију као одскочну даску за каријеру у иностранству.

Одаловић јуниор, менаџер у спорту, с дипломом приватног факултета је захваљујући новоуведеној могућности да осим државних органа кандидате предлажу и јавна предузећа, на предлог Србијагаса, чији је директор партијски друг његовог оца Душан Бајатовић, улетео у дипломатске воде.

Вељко Одаловић се правдао да ту нема ничег спорног јер су сва предузећа која имају потребу да запослене едукују за послове међународног карактера послала кандидате.

Као зачин на мешетарења, у јавност је излетела и информација о наставку праксе бившег шефа дипломатије Ивана Мркића који је у Министарство уводио старлете и друге „голишаве цице“.

Недавно је одјекнуло да је манекенка Слађана Николић из спотова фолкера Бобана Рајовића Пиромана у Министарство дошла као једна од три кандидаткиње које је предложило Министарство унутрашњих послова. У МУП су се правдали да је она завршила Факултет политичких наука, а потом и мастер и сама послала молбу да настави усавршавање, па је јединица МУП-а, у којој је запослена, упутила и званични предлог.

Незаконити помоћници министра

Лист „Данас“, позивајући се на јавно доступна документа, наводи да је четворо помоћника министра Дачића ступило на дужност марта 2015, а да их је Влада поставила мимо конкурса у в. д. статусу на законом орочен период од пола године. По истеку рока је у складу са законом продужила још три месеца до новембра 2015. Од тада су незаконито радили без Владине одлуке, да би им технички кабинет продужио в. д. статус ретроактивно и мимо закона.

Д. Декић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Коалиција за надзор јавних финансија: Прекинути дипломатске односе са Црном Гором!

5 (3) Власт у Србији дужна је да пружи сву могућу заштиту Српској православној цркви …

Британска краљевска кућа: Сви смо наши, само јаши!

3.5 (4) Шокантни детаљи с краљевског двора поново су процурили у јавност. Одавно је већ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend