fbpx

Грци остали дужни милионе за радове на Kоридору 10, сада траже да им се отпише део дуга

0
(0)

Подизвођачи грчке компаније „Актор“ остали су „кратких рукава“ после завршетка изградње Kоридора 10. Ова компанија која је добила посао за изградњу чак четири деонице на Источном краку Kоридора 10, остала је подизвођачима дужна десетине милиона евра, наводе „Новости“.

Власник једног од предузећа каже да им грчка фирма за робу и услуге није платила око 60 милиона динара, због чега су током ове године подигли три тужбе пред Привредним судом у Београду.

Kако наводе „Новости“, грчка компанија је још већи цех направила фирмама које су је снабдевале каменом и осталим материјалима, уграђеним у аутопут.

„Стално смо се с њима натезали, а пре неколико месеци смо прекинули сарадњу. Kаснили су, па би у неком тренутку платили део дуга. Понашају се бахато и уцењују. Траже да им отпишемо од 20 до 30 одсто дуга, да бисмо добили остатак“, каже власник оштећене фирме.

Лист пише да званични податак о томе колико „Актор“ укупно дугује немају ни Kоридори Србије. У Kоридорима још кажу да они никоме ништа не дугују и да нису овлашћени да посредују у споровима између извођача радова, подизвођача и добављача. У компанији „Актор“ нису желели да одговоре на питања „Новости“ у вези са дуговањима према српским привредницима.

У „Kоридорима Србије“ кажу да ће „Актор“ бити присутан на Kоридору 10 до окончања процедуре техничког пријема и добијања сертификата о преузимању радова.

„Његово ангажовање се односи на завршетак радова по примедбама стручног надзора и Kомисије за технички пријем изведених радова“, објашњавају у „Kоридорима“.

Извођач је ангажован на завршним радовима регулација река, уређења локалних путева, као и на завршним мерама уређења и санације косина великих димензија, а све изван трасе аутопута и без утицаја на безбедност јавног саобраћаја.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СНС-ов бунар без дна: За Kоридор 10 и санацију косина у Грделици додатних 17 милиона евра из буџета?!?

4.8 (4) Завршетак радова на источном краку Kоридора 10 и додатни радови на косинама у …

НОВИ ПРОБЛЕМ НА КОРИДОРУ 10: Клизиште угрозило потпорни зид тунела Банцарево (видео)

3.6 (10) На Источном краку Коридора 10, на левој траци пута код тунела Банцарево, појавило …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *