понедељак , 30 новембра 2020

ГРИЛО: Европска унија је бескорисна творевина и већ се фактички – распала

0
(0)

Крећемо се правцем – упозорио је Бепе Грило – са којим наши лидери нису рачунали. Људи гуде посао. Самим тим остају без прихода и принудно мање троше. Тако се смањује тражња, а општа ситуација погоршава. Европљани живе у изокренутом свету у којем, поред осталог, дугови држава припадају страним банкама. У случају Италије, то су немачке и француске банке
ЕВРОПСКА унија је апсолутно бескорисна творевина – оценио је Бепе Грило, лидер италијанског опозиционог Покрета 5 звезда.

Одмах је нагласио: „Кад би ЕУ заиста била унија и заједница – Грчка не би била у ситуацији у којој је данас“.

Па додатно заоштрио: „Европска унија се већ распала. Да није, друге европске земље би са лакоћом спасиле Грчку. Овако, показало се да ЕУ заиста није ни унија ни заједница држава“.

Грило и његова партија подржавају идеју „заједничке Европе“, али се противе заједничкој валути:

„Разлике обогаћују наше културе. Али, евро је – нешто друго. Ми у Италији спремамо референдум о иступању земље из еврозоне“.

Грило је мере „сурове штедње“ које диктира Брисел назвао „кавезом“ и „замком“ у којима су се нашли и политички процеси и финансијски систем Италије. Зато се у земљи нагло смањује број радних места, а цели слојеви становништва остају без посла и због роботизације производње.

„Крећемо се правцем – упозорио је Грило – са којим наши лидери нису рачунали. Људи гуде посао. Самим тим остају без прихода и принудно мање троше. Тако се смањује тражња, а општа ситуација погоршава. Препоручују нам да повећавамо извоз. Само, да бисмо ми више извозили – неко мора да више увози, а сва национална тржишта су у кризи. Зато и тврдим да Европљани живе у изокренутом свету у којем, поред осталог, дугови држава припадају страним банкама. У случају Италије, то су немачке и француске банке“.

Према Гриловим речима, немачке и француске банке настоје да преко Европске централне банке – која даје кредите италијанским банкама – врате оно што им италијанске дугују.

„То је зачарани круг из којег се мора изаћи“ – подвукао је.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија ће са првом српском владом одмах и безусловно прекинути све „евро интеграције“

3.9 (7) Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији Сем Фабрици (Фабризи) изјавио је да …

ЕУ увезла на десетине милиона милиона неисправних маски

4.9 (8) Европска комисија утврдила је да је готово 23 милиона заштитних маски у Европској …

6 Коментара

  1. fakticki sto je babi milo to joj se i snilo-ali nece se oni raspasti-nego pisite sto smo mi STVARNO PROPALI I KO JE ZASLUZAN ZA TO ,a posto necete ,evo ja cu da pomognem http://www.vozd.in.rs/STAV/pljacka-srbije-2000-2014.jpg

  2. dabogda im ovo bila zadnja godina postojanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend