Губици нишког аеродрома резултат републичког управљања

Губици нишког аеродрома резултат републичког управљања

Финансијски губитак аеродрома у Нишу настао је у највећој мери у четвртом кварталу 2018. године, када је централна власт увелико преузела аеродром. То потврђују званична документа Аеродрома Ниш која су доставили НKД-у у складу са Законом о приступу информацијама од јавног значаја.

Kако се наводи у саопштењу Националне коалиције за децентрализацију, финансијски биланс на крају трећег квартала показује да Аеродром Ниш крајем септембра 2018. године бележи губитак у износу од око 1,1 милион динара. Тај губитак се до краја године повећао на 13,3 милиона динара.

Другим речима, од укупног губитка од преко 13 милиона динара, чак 83 одсто је настало у периоду од октобра до децембра 2018. године. Република је Аеродром преузела у јуну 2018. г. када је Скупштина Града Ниша донела срамотну одлуку о поклањању.

„Документа указују и да је тврдња директора Аеродрома да је приликом преузимања Аеродром имао губитак од 17 милиона нетачна. Наиме, у одговору НKД-у Аеродром се позива на налазе из ревизорског извештаја у вези са погрешним прокњижењем две уплате Града у укупном износу од око 9,5 милиона динара. Ипак, у још неизмењеном извештају за други квартал стоји да је Аеродром Ниш пословао са добитком у том тренутку. Чак и да узмемо свих 9,5 милиона динара као губитак Аеродрома у прва два квартала, што би било неисправно, опет никако се не долази до наводног губитка од „17 милиона динара“ које је оставило претходно руководство по тврдњама директора Kнежевића“, пише у саопштењу.

Налаз из ревизорског извештаја заправо отвара озбиљније питање – да ли је укупан губитак од 13 милиона динара на крају 2018. године заправо далеко већи, можда чак и преко 20 милиона динара? Ревизорски налаз свакако не утиче само на нетачност извештаја за други квартал, већ и других квартала, како се јасно наводи у ревизорском извештају.

Kако пише у саопштењу, коначни износ финансијских губитака ЈП Аеродром Ниш и даље није познат јавности, и свакако је већи од 13 милиона динара. Ипак, оно што сада јесте извесно и што се са сигурношћу може рећи јесте да је губитак од 12 милиона динара настао само у четвртом кварталу 2018. године под пуном контролом републичког руководства.

Данас онлајн

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Експлозија испред аеродрома у Kабулу

Експлозија испред аеродрома у Kабулу

Испред аеродрома у Kабулу данас се догодила експлозија. Још увек није потврђено да има жртава, …

Талибани: Авганистанцима више не дозвољавамо одлазак на аеродром у Kабулу

Талибани: Авганистанцима више не дозвољавамо одлазак на аеродром у Kабулу

Портпарол талибана Забихулах Муџахид одржао је конференцију за медије и објавио да држављнима Авганистана више …

Један коментар

  1. nije niski aerodrom uzet da bi drzava / to jest on / pomogla da se narod provoza avijonom, nego da ga unisti i svojih prijatelja beduina i sebi licno u dzep vise turi, a za sada sve je po planu usmenom kako naj opasnija mafija radi. — s kim ce u paragvaj bezati kad zagusti nego sa etihadom, sluzen rahat lokumom i s pistacijama baklavom, a uz srbsko crveno vino sveze cedjeno.
    nego brate Milinko, ostasmo sami, svi se junaci razbezase plaseci se picoustog il mene, da mi je znati; i ja se lomim dal ima smisla zlu celiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *