Kовачевић: Директор Атељеа 212 смењен у потаји, као у време УДБЕ

4.3
(6)

Директор Атељеа 212 Бранимир Брстина смењен је, као у стара добра удбашка времена, преко ноћи и преко лета, у времену у којем глумци нису у својој кући.

У столицу, у којој су некад седели Мира Траиловић, Муци Драшкић, сео је готово анонимни партијски апаратчик Новица Антић, коме је поред превођења са руског језика једина квалификација чланство у странци на власти, изјавио је драмског писца и потпредседника Народне странке Синише Kовачевића о смењивају директора Атељеа 212.

Глумци као мислећи еснаф, као људи који се баве примењеном етиком, како наводи Kовачевић, нису особе којима се „гонич робова намеће без консултација, искључиво вољом Цезара“.

„Тако, поред телевизија, једно по једно београдско и српско позориште пада у руке напредњачких незналица.Поред архитектонске девастације престонице, сада је на реду и персонална. Ваљда ће глумци Атељеа 212 који свој посао обављају на сцени на којој су некад стајали Зоран Радмиловић, Бата Стојковић, Драган Николић, Мира Бањац, Ружица Сокић…..знати да одбране професионално достојанство а тиме и достојанство свих нас“, истакао је Kовачевић, у изјави коју преноси Народна странка.

Данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Професори и студенти Дефектолошког траже смену директора полиције Ребића и извињење власти!

4.4 (7) Студенти и професори Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију захтевају смену директора полиције …

ВИШЕ ОД 2700 лекара тражи њихову смену: Ко су све чланови Кризног штаба

5 (6) Влада је 13. марта 2020. године донела Закључак о образовању Кризног штаба за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend