fbpx

Губитак јавних предузећа 51 милијарду динара у 2013.

0
(0)

Укупан губитак 510 јавних предузећа у Србији у 2013. износио је 51 милијарду динара, што је за 6,7 одсто мање него претходне године, али је 2,2 пута више од укупних губитака целе привреде, саопштила је данас Агенција за привредне регистре (АПР).

– Јавна предузећа запошљавала су 98.182 радника, што је 1,248 више него претходне године, односно што је 10 одсто укупног броја раднику у привреди – рекла је на конференцији за новинаре регистратор у АРП Ружица Стаменковић.

Према њеним речима, 2013. је било регистривано 150 предузећа у реструктурирању, а највише у сектору прерађивачке индуструје, пољопривреде, шумарства и рибарства.

Та предузеће су, како је казала, запошљавала 47.789 радника, нешто мање него 2012, и имала су губитке од 48 милијарди динара, односно за петину мање него 2012, али је то двоструко више од губитака целе привреде.

– Та предузећа су 85,4 одсто пословања финансирала из позајмљених извора, односно туђег капитала, а за њихово редовно пословање недостајало је 264 милијарде динара – казала је Стаменковићева. Губици предузећа у реструктурирању износили су 411 милијарди динара.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Па није вам ЕПС печењара бандо неспособна, све чега се дохватите уништите!

0 (0) Вишегодишње лоше управљање Електропривредом Србије на које економисти упозоравају, стигло је на наплату …

И поред 2,75 милијарди динара државних субвенција ФИАТ Србија послује са губицима!

0 (0) Медији су ових дана објавили резултате прошлогодишње пословања компаније Фијат Kрајслер аутомобили Србија, …

2 Коментара

  1. eto slike nasih uspesnih ekonomista i pravnika koji se ne skidaju i lamentiraju po televizijama a sve sto su uradili sa politicarima j ovo stanje odnosno nestajanje privrede

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *