Хапшења Срба на Јарињу омогућили су Влада Србије и Канцеларија за КиМ
хапшење Срба, илустрација КМ Новина

Хапшења Срба на Јарињу омогућили су Влада Србије и Канцеларија за КиМ

На административном прелазу Јариње шиптарски сепаратисти ухапсили Србина Дејана Славића (44) због сумње да је починио ратне злочине.

Дејан Славић, који је до 2003. године живео у Обилићу а онда протеран услед сталних претњи од насиља шиптарских терориста, сада са боравиштем у Лазаревцу, “ухапшен” је на административном прелазу Јариње, и изречена му је мера задржавања до 48 сати.

Оптужница ове врсте најчешћи је инструмент у притиску на преостале Србе и оне који желе да се врате на Косово и Метохију.

Неопходно је нагласити да ова пракса постаје све чешћа од како је режим који је данас на власти, 2013. изградио овај прелаз на коме Шиптари имају могућност да контролишу проток робе и људи те самим тим и да их ограничавају скраћујући права преосталих Срба на Косову и Метохији.

Тако да је израз великог лицемерја да је баш Канцеларија за Косово и Метохију издала саопштење о овом насилничком чину шиптарских сепаратиста, наводно га осуђујући а управо су они ти који су и омогућили Шиптарима да Србе хапсе и на преосталим слободним путним правцима.

У саопштењу Канцеларије за КиМ се наводи и да је овим настављена антиправна, недемократска пракса хапшења на основу тајних спискова, који су, како је досадашње искуство показало, прављени углавном на основу лажних дојава и сведочења.

Циљ овакве праксе је стварање неспокоја и страха у редовима српског народа на Косову и Метохији, ограничавање слободе кретања и обесхрабривање повратка интерно расељених лица, наводе из Канцеларије за КиМ. Ово треба додати будућој оптужници против представника српског режима због издаје коју су спровели свесно унапред знајући шта чине. Да ће тиме онемогућити повратак Срба а преосталим Србима ускратити слободу и отежати опстанак на КиМ.


Извор: КМ Новине 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ИЗДАЈНИЧКА ФУКАРА: Вучићев режим изоставио културно наслеђе Косова и Метохије из Закона!

ИЗДАЈНИЧКА ФУКАРА: Вучићев режим изоставио културно наслеђе Косова и Метохије из Закона!

“Предлог закона о заштити културног наслеђа само је још један у низу доказа каква је …

Ротердам: Полиција отворила ватру током антиковид протеста, седам повређено (видео)

Ротердам: Полиција отворила ватру током антиковид протеста, седам повређено (видео)

Полиција је отворила ватру на демонстранте, а седам људи је повређено у нередима који су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *