Хапсите више те лопове у ПТТ

0
(0)

КУЛА – Породица Самац из Куле, која је пре два месеца уместо таблет рачунара, послатог из САД, примила празну картонску кутију, добила је ових дана одбијеницу на одштетни захтев упућен Радној јединици ПТТ саобраћаја “Србија” у Сомбору. Из поште у Сомбору стигло је кратко обавештење да Марија Самац, на коју је гласила пошиљка из Америке, нема права на надокнаду штете за нетрагом нестали таблет рачунар.

– Обавештена сам да је рекламациони поступак окончан сходно Светској поштанској конвенцији и да немам права на накнаду штете, јер је пошиљка била нерегистрована. Не разумем како је била нерегистрована, ако је имала уредно исписану адресу. Како то да ја немам право да добијем своје, а неко има право да узме моје? – револтирана је Марија Самац.

Таблет компјутер је из Чикага послао Маријин син Мирослав, који ради у САД, брату Николи за рођендан. Марија је преузела пошиљку, која јој се учинила сумњивом јер је била тешка свега 460 грама, па се вратила у пошту у Кули и затражила да је тамо отворе. У кутији није било ничега, а у кулској пошти су о томе направили записник, на основу чега је Марија поднела одштетни захтев од 30.000 динара, процењујући да толико вреди нестали уређај.

– У пошти су ми чак саопштили да је требало да тражим већу надокнаду, а нисам добила ни оно што сам тражила. У одбијеници нема никакве поуке о правном леку, тако да ми је поручено, у ствари, да се помирим са нестанком пошиљке – каже Марија.
НЕЋЕМО ОДУСТАТИ – ТРЕБАЛО им је два месеца “истраге”, да би написали две бесмислене реченице. Пошиљка јесте обична, али није упућена поштару или царинику, него одређеној особи на тачно назначеној адреси. Нећемо одустати од тражења таблета, а нови захтев упутићемо директору ПТТ у Сомбору и Пошти царињења у Новом Саду – упоран је Перица Самац.

У пошти у Сомбору кажу да је по њиховим правилима случај таблет рачунара, несталог на релацији Чикаго – Кула, закључен.

– Ма колико да имамо разумевања за странку која је остала без поклона из САД, одштету не може да добије јер је пошиљка у долазу била обична, а не препоручена, или вредносна, што значи да нигде није евидентирана. Да је била вредносна, прималац пошиљке би добио одговарајућу надокнаду – објашњава Милена Ковачев, референт за пакетске услуге у РЈ ПТТ саобраћаја “Србија” у Сомбору.

Маријин муж Перица примећује да ПТТ очигледно нема вољу да пронађе нестали таблет, а да образложење одбијенице на одштетни захтев представља увреду за здрав разум.

ЛОПОВА ЛАКО ПРОНАЋИ

НА царини у Београду породици Самац је речено да је пакет из Америке, на којем пише “таблет ПЦ”, као обична пошиљка прослеђен без отварања Пошти царињења у Новом Саду.

– Таблет је нестао на релацији Нови Сад – Сомбор – Кула. Украо га је онај ко је измерио пакет без таблета и написао грамажу празне кутије – закључује Перица Самац.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Успон империје Бранбић

4.9 (8) Лепо је бити успешан, а још лепше кад успех свима у породици дође …

Андреј Вучић у Војводини поседује на десетине хиљаде хектара пољпривредног земљишта

4.7 (15) „Несумњива је чињеница да Андреј Вучић управља кључним политичким процесима и доноси најважније …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend