ХАРАДИНАЈ КУПАЦ “ФРИКОМА”: Српски гигант одлази у руке Албанаца?!

0
(0)

Потенцијални купац Газменд Азиз Абраши уједно је и кандидат за градоначелника Приштине испред Харадинајеве “Алијансе за будућност Косова”

Албанац Газменд Азиз Абраши ускоро би, преко својих веза у централној Србији, могао да постане нови власник компаније “Фриком”. Абраши је велики пријатељ Рамуша Харадинаја и потпредседник његове “Алијансе за будућност Косова”, а како Телеграф сазнаје, има велику жељу да списку својих фирми придода и српског гиганта. Абраши је, иначе, кандидат за градоначелника Приштине испред Харадинајеве “Алијансе”.

Све до 2014. године Абраши се није бавио политиком, али 11. маја приступа “Алијанси” свог великог пријатеља Рамуша Харадинаја.

– Сматрам да у сарадњи са Харадинајем могу више да допринесем економији на Косову, јер сам већ 25 година бизнисмен који помаже економски развој ове земље – рекао је Абраши тада.

Већ је пословао као заступник српских фирми на Косову и Метохији, а сада је решио да постане и власник једне од њих, “Фрикома”. Тако би, као продужена рука Рамуша Харадинаја, директно пословао у Србији.

Напомињемо и да је Газменд син Азиза Абрашија, дугогодишњег и последњег директора Рударско-металуршко-хемијског комбината олова и цинка “Трепча”, који је због малверзација у југословенском гиганту 1989. године био у затвору.

За разлику од оца, Газменд се трудио да последњих 25 година изгради чисто име у пословном свету, као један од најистакнутијих косовских бизнисмена.

Међутим, мрљу на “беспрекорну” каријеру ставља случај са приватизацијом хотела “Гранд” у Приштини.

Према наводима ЕУЛЕКС-а, Абраши је, заједно са Дином Асанијем, директором косовске Агенције за приватизацију, тражио мито од 4 милиона евра како би се приватизација хотела одвијала несметано.

Абраши је негирао све наводе ЕУЛЕКС-а, али су они остали забележени у документарном филму “11 ножева”, снимљеном након спорног самоубиства Абрашијевог партнера Дина Асанија.

Ово није једини случај у тражењу мита за приватизацију за који су њих двојица сумњичени.

Извор: Телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Меркелова дала зелено светло, Немци наоружавају Косово

3 (2) Док с једне стране, Немачка пропагира преговоре између Приштине и Београда, с друге …

Вучић даје Албанцима министарство локалне самоуправе и помоћника министра економије

3.7 (3) Градоначелник Прешева, Шћиприм Арифи објавио је данас да је делгција албанских странака у …

Један коментар

  1. Власник циганин, прашак Чеда или шиптарски дивљак нема разлике!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend