Hatra’ah! И ти би фукаро секташка и издајничка моју дедовину да арчиш? Да ти не буде то много, шта мислиш?

0
(0)

Шта то кажеш олошу издајнички? Да је вредност српског рудног блага и имовине за коју су ти рекли да вреди тек 200 милијарди евра „пуко србовање“? Па видиш смраду то рудно благо на Косову и Метохији вреди много више од 200 милијарди евра. Само залихе лигнита које су процењене на 17 милијарди тона вреде између 300 и 500 милијарди евра.

Ту су и налазишта седам стратешких руда чије су залихе у прошлом веку процењене на тек нешто испод 1.000 милијарди долара. Те потврђене процене у вези налазишта лигнита и стратешких руда су иначе застареле и налазишта руда и лигнита су много већа. Нека су већа и за 200% а нека и за чак 400%.

Нико наравно не говори о мору нафте и природног гаса које лежи испод Метохије а вредност тога тренутно уопште није могуће проценити. О томе се не сме говорити и писати јер је то забрањено. Ко је и зашто то забранио ваљда ће неко једног дана обелоданити. 

На Косову и Метохији лежи преко 60% рудног блага читаве Србије и то је све непроцењиве вредности. И ти си издајниче мислио да то све поклониш твојим земљацима шиптарима једним потписом? Моју си дедовину мислио да шиптарима поклониш једним потписом? Видиш, то неће да може ни под каквим условима.

Шиптарима можеш да поклониш само оно што је теби твој деда у Чипуљићима код Бугојна оставио у наследство. У моју дедовину да ниси пипнуо. 

Милинко Милинчић, Србија данас

фото: Н.Фифић

 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Борислав Новаковић: Нема компромиса са Вучићем нити повлачења у борби против његовог режима

5 (3) Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да опозиција може бити успешна …

Генерације ће плаћати десетине милијарди кредита којима нас је задужио Вучићев режим

5 (7) „Обично за све кривимо Енглезе и Американце, иако смо, захваљујући њима и амбасадорима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend