Хер Курти, а како би било да вам затворимо све путеве који воде кроз централну Србију?

Хер Курти, а како би било да вам затворимо све путеве који воде кроз централну Србију?

Србија не може да изводи радове на путу Јариње-Косовска Митровица, саопштили су у четвртак увече из кабинета косовског премијера за Клан Косова. Изјава стиже само дан након најаве српског председника – да се почетак радова на овом путу очекује за најкасније месец дана, подсећа КоССев.

„Пут Јариње-Митровица је регионални пут Републике Косово, а брига о њему је одговорност Владе Републике Косово, што важи и за све друге регионалне путеве на територији Републике“, наводе из кабинета косовског премијера, преноси КоССев.

Додају да су такве изјаве које долазе из Србије „непромишљене“, те да је „било каква евентуална акција у вези са тим неприхватљива за Косово“.

Са друге стране, навели су да се тренутно врше процене ситуације, како би се утврдило да ли постоји потреба за улагањем у тај пут.

Председник Србије, Александар Вучић, најавио је јуче да ће се најкасније за месец дана започети са радовима на магистралном путу Јариње-Косовска Митровица. Казао је да је налог за радове на овој деоници већ издат, те да су уједно обезбеђена финансијска средства.

„То је велика и важна деоница која треба да споји Северну Митровицу, али рекао бих и највећи део косовско-метохијских Срба, свих Срба, па макар да то на такав начин кажем – из Прилужја, Плементине, Бабиног Моста преко Вучитрна, Обилића до Приштине, али, Бога ми, и за добар део Грачанице и околине Грачанице“, поручио је тада Вучић.

Вучић је и претходно говорио о реконструкцији овог магистралног пута дугог 54 километара.

„То ће да буде као писта, уређен асфалт од шест метара са свим банкинама, каналима. Да покажемо колико је данас снага српске државе већа него што је то у претходним годинама и деценијама било“, изјавио је Вучић пре месец дана, након састанка са представницима Срба са Косова.

Н1

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићева издајничка фукара наставља да разбија српску државу и уништава српски народ

Вучићева издајничка фукара наставља да разбија српску државу и уништава српски народ

Српска листа донела је данас одлуку да учествује на сутрашњим локалним изборима на Косову и …

Лов на Србе је европска вредност

Лов на Србе је европска вредност

Данас, 13. октобра 2021 године, вест са Kосова и Метохије: Падају Срби под бојевом муницијом: …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *