Насловна / Србија / Храну из народне кухиње сваког дана узме 11.250 Београђана
Храну из народне кухиње сваког дана узме 11.250 Београђана 1

Храну из народне кухиње сваког дана узме 11.250 Београђана

Сваког дана у народним кухињама на 53 пункта у свих 17 општина подели се 11.250 бесплатних оброка најсиромашнијим Београђанима.

„Услуга припреме и дистрибуције оброка социјално-материјално угроженим корисницима на територији града обезбеђује се посредством Секретаријата за социјалну заштиту“, рекла је Наташа Станисављевић, секретарка у овом градском секретаријату.

Kако је навела, дистрибутивни пунктови народних кухиња територијално су распоређени тако да су доступни и одговарају највећем броју корисника тог права.

На месечном нивоу из градског буџета се издваја око 50 милиона динара.

Највише оних који преживљавају захваљујући оброцима из Народне кухиње, живи на територији Новог Београда, пише Политика.

Тамо се на укупно пет пунктова храни 1.411 Београђана.

Исто толико пунктова постоји и у Земуну где 379 људи добије 1.420 порција хране дневно.

„Радним даном добија се топли оброк, док се четвртком и петком уз топли оброк деле суви оброци за суботу и недељу, такозвани ланч пакети. Они се деле и за дане празника“, објашњавају у Секретаријату за Социјалну заштиту.

Јеловник за ове кухиње припрема Градски завод за јавно здравље, који обавља редовно и санитарно хигијенску контролу исправности куваних оброка, ланч пакета, али и објекатам опреме и људи ангажованих на припреми и дистрибуцији хране.

Политика.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Прича о минималцу открива колико је Србија "ужасно сиромашна" земља (видео) 11

Прича о минималцу открива колико је Србија „ужасно сиромашна“ земља (видео)

Синдикати ће тражити повећање минималне цене рада од 10 до 15 одсто, каже за Н1 …

Београд: Градске власти незаконито извукле 7,9 МИЛИЈАРДИ из ГСП-а! 12

Београд: Градске власти незаконито извукле 7,9 МИЛИЈАРДИ из ГСП-а!

Државна ревизорска институција истиче да новац од карата за градски превоз у Београду није јавни …

3 Коментара

  1. blago nama beduinima, iz pustinje serv-siriske, okupljenim oko kazana; nas car nad carevima, seik nad seicima, obeca 17 miliona evra za stadion i od januara iduce godine 2000, i slovima dve iljade, zaposlenih u zajecaru.
    — nas seik je poznavalac arapske literature, ali babe i njegove druzine, krezubog bin zajeba, aladina i carobne lampe, seherezadin nastavljac, vlasnik poljoprivrednog zemljista, kula i gradova, mnogih stranih racuna, velikog stada ovaca, koza i magaraca, mudrac nad mudracima, supak efendija, et cetera, et cetera …

  2. kad kredit uzimas i stadione, pardon sabirne logore, gradis, ti odvratni i arogantni tiranine, proviziju dobijas, fabrike gradis, opet isto, e moj fasisto. — moja deca i unuci tvoje kredite ce vracati, tvoji izme/t/cari ce te cuvati, pa se nadas jos tri godine vladati, pa onda nastaviti, mozda i dozivotni car biti. pa sve u nasledstvo princu pistoljdziji ostaviti. — ma dal si nekad pomslio, supak efendijo, da sve moze i drugacije biti, pasti pa na tvrdo naleteti.
    — znanjem, radom i znojem se bogatstvo stice, o ti psihopato i teski bolesnice, kome je dzaba govoriti.

  3. ИСТИНА ЈЕ ДВА И ВИШЕ ПУТА ПОНОВЉЕНА ЛАЖ ВЛАСТИ!

    Баснословни напредак привреде, пензије и плате веће но икад, земља задуженија но икад (СНС је задужио Србију за 12 милијарде евра и плус кредити Русије и Кине), граде се само аутопутеви и железница, фабрике не зна им се број, незапошљеност најнижа у историји, а за задњих пар година земљу су напустили 300 хиљаде младих и најстручнијих, а с друге стране стандард грађана најнижи у свету, плате и пензије међу најнижим у Европи, 1% београђана се храни, не у националним ресторанима, већ у народним кухињама. Овде и највећи неуспех, демагошки, се претвара у највећи успех, ко те пита, лепо за уво звучи. Минимална цена рада треба да се повећа на 30.000 динара, ко ли је прима? Медијална нето зарада за март 2019. госине износила је 40.765 динара, што значи да је 50% запослених остварило зараду до наведеног износа, а просек пензија је 26.327 динара (223 evra), нижу пензију од просека имају више од милион и сто хиљаде пензионера. Овако се гледа у најуспешније огледало власти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *