fbpx

Хрвати користе Србију за извоз лекова у Русију док српска идиотска власт продаје „Галенику“

0
(0)

Хрватска фармацеутска компанија ЈГЛ планира да преко своје фирме у Србији извози лекове у Русију, јер Србија са том земљом има преференцијални царински третман.

Како се наводи у саопштењу на сајту те компаније, српски производни погон ЈГЛ-а у Сопоту управо је добио ГМП сертификат који ће јој омогућити извоз производа у Русију али и једноставнији улазак на позитивне листе лекова у Србији.

Ријечка фармацеутска компанија купила је крајем 2013. године БГ Фарм у стечају и преузела пре две године производни и складишни простор компаније у Сопоту крај Београда, део опреме, као и двадесетак регистрованих лиценци.

Уследило је добијање дозволе за производњу лекова а сада и ГМП сертификата, чиме су се тој компанији отворила врата Русије, али и Казахстана, Белорусије, Турске и земаља ЦЕФТА региона.

ЈГЛ у саопштењу оцењује да је Србија по величини тржишта лекова приближно једнака Хрватској и да бележи континуиран раст. “Производња на том тржишту ЈГЛ-у свакако осигурава флексибилност и препознатљивост компаније као домаћег произвођача, али и активирање у локалној ГМП заједници. Уједно, компанија ужива и преференцијални царински третман за тржиштима регије ЦИС на којима већ има добро развијене властите операције”, наводи се.

Вестионлине, б92.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вештачком интелигенцијом против резистенције на антибиотике

5 (2) Резистенција на антибиотике постаје глобалан проблем, тако да су неке земље одлучиле да …

Индустријска производња Немачке забележила највећи пад од рецесије 2009.

0 (0) Индустријска производња у Немачкој забележила је у децембру 2019. године највећи пад од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *