fbpx
Насловна / Свет / Хелм / Хрватска је у тоталном хаосу и конфузији а у земљу им је ушло тек нешто преко 9.000 миграната

Хрватска је у тоталном хаосу и конфузији а у земљу им је ушло тек нешто преко 9.000 миграната

После свега 24 часа, од како су прве избеглице почеле да прелазе границу код Шида и улазе у Товарник, у Хрватској влади тотална конфузија. Готово да је евидентно да тамошње структуре које треба да се баве прихватом мигранта и организацијом њиховог транспорта, нису дорасле задатаку и да међу њима влада потпуни хаос. Према њиховим подацима, у Хрватску је до 19ч ушло укупно 9,300 миграната,а већ су готово сви закукали да су њихови смештајни капацитети попуњени, те да су финансијски лимитирани, на тај начин отворено показајући траљавост и неспособност саме државе да се избори са шаком људи (преко Србије је до сада прешло готово 200.000 људи).

Хаос са границе се полако преноси и на политички терен, где се води прави медијски рат између партије хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и СДП-а, премијера Зорана Милановића чија влада руководи целом операцијом. ХДЗ се залаже за активирање ригорознијих мера, а вечерас је њихов гласноговорник, Гордан Јандроковић, затражио привремено затварање границе према Србији. Председница Китаровић је затражила од војске да повећа степен своје борбене готовости и да затвори правце који воде кроз кукурузна поља, а на то је одмах реаговао хрватски МОД Котромановић (Милановићев СДП) рекавши да за тим нема потребе. Представници појединих ултра-десничарских партија попут ХДССБ (славонског разбојника и крвника Бранимира Главаша) отворено захтевају херметичко затварање границе према Србији попут Мађара.

Да подсетимо, преко Србије је у последњих 4 месеца прешло најмање 200,000 избеглица, није било практично нити једног инцидента, изграђено је неколико прихватних центара, готово свим мигрантима је пружена медицинка помоћ и сви до једног су збринути и нахрањени.

За разлику од Хрватске, у Словенији је по питању припрема за организовање прихвата и транспорта миграната ситуација далеко повољнија. На граници су већ подигнути прихватни центри са шаторима, а у близини њих дежурају 2 железничке композиције које су спремне да реагују у сваком моменту. Негде од 18 часова на границу са Словенијом је дошла прва група од око 300 миграната.

Борбени Ефективи

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БиХ не може да се избори са приливом миграната

САРАЈЕВО – Шеф граничне полиције Босне и Херцеговине Зоран Галић, упозорио је да припадници те …

СРБИЈА ДЕФИНИТИВНО ПОСТАЈЕ МИГРАНТСКА ТАМПОН ЗОНА: Чека нас нова и гора криза са мигрантима!

5 (2) Нови талас миграната прети Европи након што је Ердоган запретио отварањем граница за …

Један коментар

  1. Комшије то могу лако да реше, само их пошаљу кроз минска поља….На крају ћемо ми бити криви за све избеглице, надиру са наше територије и нападају страну земљу…. Да ли неко о томе мисли, ниједан од њих нема НИКАКВА документа да докаже ко је! Комшије имају право да их сматрају за агресоре, Србе! За американце су и Сербија и Сирија исто, исто им звучи!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *