fbpx

Хрватска је у тоталном хаосу и конфузији а у земљу им је ушло тек нешто преко 9.000 миграната

0
(0)

После свега 24 часа, од како су прве избеглице почеле да прелазе границу код Шида и улазе у Товарник, у Хрватској влади тотална конфузија. Готово да је евидентно да тамошње структуре које треба да се баве прихватом мигранта и организацијом њиховог транспорта, нису дорасле задатаку и да међу њима влада потпуни хаос. Према њиховим подацима, у Хрватску је до 19ч ушло укупно 9,300 миграната,а већ су готово сви закукали да су њихови смештајни капацитети попуњени, те да су финансијски лимитирани, на тај начин отворено показајући траљавост и неспособност саме државе да се избори са шаком људи (преко Србије је до сада прешло готово 200.000 људи).

Хаос са границе се полако преноси и на политички терен, где се води прави медијски рат између партије хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и СДП-а, премијера Зорана Милановића чија влада руководи целом операцијом. ХДЗ се залаже за активирање ригорознијих мера, а вечерас је њихов гласноговорник, Гордан Јандроковић, затражио привремено затварање границе према Србији. Председница Китаровић је затражила од војске да повећа степен своје борбене готовости и да затвори правце који воде кроз кукурузна поља, а на то је одмах реаговао хрватски МОД Котромановић (Милановићев СДП) рекавши да за тим нема потребе. Представници појединих ултра-десничарских партија попут ХДССБ (славонског разбојника и крвника Бранимира Главаша) отворено захтевају херметичко затварање границе према Србији попут Мађара.

Да подсетимо, преко Србије је у последњих 4 месеца прешло најмање 200,000 избеглица, није било практично нити једног инцидента, изграђено је неколико прихватних центара, готово свим мигрантима је пружена медицинка помоћ и сви до једног су збринути и нахрањени.

За разлику од Хрватске, у Словенији је по питању припрема за организовање прихвата и транспорта миграната ситуација далеко повољнија. На граници су већ подигнути прихватни центри са шаторима, а у близини њих дежурају 2 железничке композиције које су спремне да реагују у сваком моменту. Негде од 18 часова на границу са Словенијом је дошла прва група од око 300 миграната.

Борбени Ефективи

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мађарска полиција открила тунел испод границе са Србијом

3.3 (3) Мађарска полиција спречила је прошлог викенда више од 300 миграната да илегално из …

ЦРВЕНИ аларм на Апенинима: 20.000 миграната спремно на ИНВАЗИЈУ италијанске обале

5 (1) Упркос затвореним лукама Италија упозорава на нови талас миграната спреман да запљусне њене …

Један коментар

  1. Комшије то могу лако да реше, само их пошаљу кроз минска поља….На крају ћемо ми бити криви за све избеглице, надиру са наше територије и нападају страну земљу…. Да ли неко о томе мисли, ниједан од њих нема НИКАКВА документа да докаже ко је! Комшије имају право да их сматрају за агресоре, Србе! За американце су и Сербија и Сирија исто, исто им звучи!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *