И Чапур се повампирио: Вучићу озбиљно угрожена безбедност, надам се да се неће поновити 2003.

0
(0)

„Ми живимо у земљи у којој су сви реформисти сметали одређеним страним силама, али и њиховим експонентима који се налазе овде. На брдовитом Балкану атентати и пуцњи често су мењали токове историје. Зато би све ово што се догађа држава морала врло озбиљно схватити“ – упозорио је Душан Михајловић који је био министар полиције у време атентата на Зорана Ђинђића

БИВШИ министар полиције Србије Душан Михајловић, у време чијег је мандата убијен Зоран Ђинђић, упозорио је да последњи догађаји са жандармеријом показују да је сигурност премијера Александра Вучића озбиљно угрожена и да тај догађај може најавити „опасну ситуацију налик оној 2003.“ када је убијен Ђинђић.

„Држим како постоји довољно индиција да је премијеру Србије Александру Вучићу озбиљно угрожена сигурност. Због тога се искрено надам да наша држава неће дозволити да се понови трагична историја. Надам се да меродавне службе знају и да су свесне да прави проблем не лежи у жандармерији“, рекао је Михајловић додајући да чињеница да су „жандарми читавих пола сата бесправно као таоца држали брата председника владе мора бити најозбиљније схваћена“.

Михајловић је упозорио да су у Србији на мети увек били они који су покретали реформе, преноси загребачки Вечерњи лист.

„Ми живимо у земљи у којој су сви реформисти сметали одређеним страним силама, али и њиховим експонентима који се налазе овде. На брдовитом Балкану атентати и пуцњи често су мењали токове историје. Зато би све ово што се догађа држава морала врло озбиљно схватити“, упозорио је Михајловић.

Забринут је за Вучића, али и за његову породицу, и министар за рад, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин који каже да је „држава у обавези да угрожену сигурност премијера Александра Вучића и његове породице сведе на најмању могућу меру предузимањем свих потребних мера заштите и осигурања“.

„У којој би земљи на свету било нормално пребити брата премијера“, упитао је Вулин и подсетио што су све медији писали о Вучићевим родитељима, супрузи, изгубљеном детету.

„Ни то није било довољно, кренуло се с нападима на његовог сина – да је тукао некога на сплаву. Ништа од тога није истина… И ко је још преостао, преостали су још кћи и брат, а њега је недавно брутално претукла велика скупина наоружаних људи“, каже Вулин, а на питање који су интереси и ко би и зашто могао наудити премијеру, одговорио је да најпре треба погледати унатраг и видети што је све Влада Србије учинила у протеклих сто дана и „колико јако богатих људи више нема или има мањи утицај у друштву“.

„Постоји доста моћних људи у иностранству, као и моћних земаља које би волеле да Србију води неки бледи, неупечатљив премијер који не одлучује ни и о себи ни о Србији, који мора да саслуша и послуша“, објаснио је Вулин.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend