Иако је Уставни суд уредбу о катастру прогасио неуставном Вучићев режим предаје шиптарским терористима катастарске податке са Косова!

0
(0)

Србија ће у наредних 12 месеци сву катастарску документацију са територије Косова и Матохије, у дигиталној форми, предати Приштини, што је договорено Бриселским споразумом, речено је приликом отварања реновиране зграде Архива Републичког геодетског завода (РГЗ) у којој ће се обављати тај посао.

Катастарска документација са територије Косова и Метохије је до сада била у поседу Републичког геодетског завода Србије, а када буде пребачена из аналогне у дигиталну форму, копија све те документације, у дигиталној и електронској форми, биће предата Приштини, истакнуто је приликом отварања Архива РГЗ-а у Земуну, у који је због тог циља, ЕУ уложила три милиона евра.

На основу Бриселског споразума, Београд је преузео обавезу да изврши трансфер* свих катастарских података са територије Косова и Метохије Приштини, рекла је државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александра Дамњановић.

Реновирање зграде РГЗ-а у Земуну део је пројекта „Размена катастарских података између Приштине и Београда“, а циљ пројекта је дистрибуција Приштини целокупне документације из покрајине, која је у поседу РГЗ-а, рекла је Дамјановић.

– Овде ће се обављати скенирање комплетне катастарске документације са Косова и Метохије како би се формирала база података која ће посредством ЕУ бити предата Приштини – рекла је Дамјановић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бурно у Kосовској Митровици: Грађани чувају апотеке од шиптарске полиције (видео)

5 (6) У центру Северне Митровице, испред једне од апотека негодовала је група грађана, а …

Сва деца ће морати да приме вакцине, родитељи се ту ништа не питају

3.6 (21) Kако је најавио председник Србије вакцине против короне ће ускоро стићи у Србију, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend