ИДЕНТИФИКОВАНИ! Списак напредних нарко-мафијаша који су чекићали народ у Шапцу

ИДЕНТИФИКОВАНИ! Списак напредних нарко-мафијаша који су чекићали народ у Шапцу

Адвокатски тим странке “Заједно за Србију” Небојше Зеленовића и отворене грађанске платформе “Акција” идентификовао је 12 особа које су на протесту у Шапцу прошле суботе ( 27. новембра) багером, палицама и чекићем напали демонстранте. Међу њима су између осталог функционери СНС “багериста” Небојша Стојићевић Јарин, бивши посланик Александар Перановић, помоћник гардоначелника Шапца Владимир Мићић.

Кривичне пријаве поднете су против свих оних који су напали грађане у суботу на шабачком мосту. На том списку је 12 лица по имену и презимену и више НН лица.

Међу онима за које је утврђен идентитет су: Небојша Стојићевић Јарин, Александар Перановић, Владимир Мичић, Ђорђе Тодоровић Бургос, Чедомир Срнић, Душан Прокић, Иван Ђапановић, Бранко Андрић Кинез, Никола Чачић, Јовица Карајловић, Иван Карајловић, Младен Неранџић.

Лидер „Заједно за Србију“ Небоша Зеленовић у изјави за Нову каже да је идентификацију радио њихов адвокатски тим.

„Они су то радили. Ми их све иначе знамо, виђамо их по граду. Међу њима је рецимо и Бургос, криминалац и шеф батинаша. Не знам да ли су они чланови странке, али је јасно да раде за њих. Напредњаци су их ангажовали и они им издају команде“, наводи Зеленовић.

На списку оних против којих је поднета кривична пријава и које је адвокатски тим ЗЗС идентификовао као насилинике је Небојша Стојићевић Јарин. Њега је јавност Србије упознала као човека који је багером кренуо на грађане који су протестовали на мосту у Шапцу.

Душан Прокић, је био на истом том багеру са капуљачом на глави и маском на лицу. Он је покушао да спречи грађане да зауставе багер.

Кривична пријава подигнута је и против актуелног директора шабачке филијале ПИО Фонда Александра Перановића, иначе бившег посланика Српске напредне странке. Иако је носио сиву капуљачу, идентификован је и помоћник градоначелника Шапца Владимир Мићић.

Остали против којих су поднете кривичне пријаве, према речима Небојше Зеленовића, су криминалци, батинаши, насилници које су ангажовали функционери Српске напредне странке и који су све радили по њиховим наредбама.

Подсетимо, током протеста у суботу 27. новембра на мосту у Шапцу на окупљене грађане багером је кренуо Небојша Стојићевић Јарин. Овај активиста Српске напредне странке је возио багер а поред њега је био Душан Прокић.

Иза багера ишла је група насилника са моткама. Након што је багер заустављен они су напали грађане. Један од њих је на људе кренуо чекићем. за све то време полиције није било на мосту. Она се повукла непосредно пре напада на окупљене грађане.

Иако је све документовано видео записима, а насилници идентификовани МУП је уместо батинаша и возача багера, ухапсио Драгана Миловановића Црног.

Пошто Небојша Стојићевић није хтео да заустави багер, Миловановић се попео на машину и физички зауставио напредњаке у њиховој намери да са багером уђу у окупљену масу.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Инсистирање само на еколошким последицама пројекта „Јадар“ може се вратити као бумеранг када се појави …

Мића поново запалио ЕПС (видео)

Мића поново запалио ЕПС (видео)

Милорад Грчић је и даље директор ЕПС-а. Vulinizacija Поделите вест са пријатељима

2 Коментара

  1. С обзиром да се сутра (4. децембра) припремају наменске демонстрације грађана и грађанки, предлажем СНС-оваца да повећају број багера и број снагатора са чекиђима и моткама да се натерају демонстранти да се понашају по њиховој жељи и жељи водећих политичара, а не по својој, а вођа боље да припреми изванредну конференцију за гледаоце и симпатизиере, да боље напада демонстранте и учтиво брани батинаше (миротворце са моткама и чекићима),

  2. Озбиљна грешка је што није тужен командир Муп јединице која је пропустила батинаше.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *