Имате ви идиоти повелики тунел у глави!

Имате ви идиоти повелики тунел у глави!

0
(0)

Београд већ следеће године може да распише тендер за извођача радова за нови тунел, који ће са по две траке у оба смера повезати Савамалу и Булевар деспота Стефана, најавио је главни градски архитекта Милутин Фолић за „Новости”.

Према његовим речима, док се не буде изградио метро, тунел ће бити најважнији инфраструктурни подухват у центру града, преноси Беоинфо писање Новости.

„Постоје две верзије овог пројекта, које су сада на јавном увиду. Цена овог инфраструктурног колоса, који би био дугачак око 2,2 километра, варирала би од 90 до 110 милиона евра. Вредност пројекта зависиће од техничких решења којима се буде реализовао подухват“, рекао је Фолић.

Фолић је рекао да ће за Београђане користи бити многострука.

Према анализи, тунелом за сат времена може да прође око 1.550 возила. Користећи овај коридор, Београђани ће трошити 11.000 литара горива мање него што

Стручном анализом утврђено је да ће се растеретити саобраћај у центру града за чак 14 одсто. Загађење животне средине биће мање за десет процената, а пређена километража краћа осам одсто. То ће бити фантастични резултати. У другим великим метрополама велики подухвати су и када се неки параметар смањи за три одсто, а не оволико колико ће бити у Београду“, каже Фолић.

Фолић је рекао да дирекција за изградњу Београда новим ребалансом буџета издвојила је новац да се уради генерални пројекат. У току је јавни увид ова два предложена решења.

„У суштини, код обе варијанте, улаз у тунел на Савамали биће на истом месту – код парка у близини Економског факултета. Али предвиђени излази на Палилули су им различити. Према првој варијанти, аутомобили који иду од Новог Београда ка Карабурми или Панчеву излазиће из тунела у Булевару деспота Стефана, у зони испред градског МУП-а. Ту ће се онда урадити још две саобраћајне траке. Код друге верзије имамо два излаза. Један код Ботаничке баште, а други код раскрснице Цвијићеве и Поанкареове улице. Пруга која се налази у непосредној близини биће уклоњена“, каже Фолић за Новости, а преноси Беоинфо.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, да ли су снајпери Беливукове групе коришћени у атентату на Даку Давидовића у Београду?

Вучићу, да ли су снајпери Беливукове групе коришћени у атентату на Даку Давидовића у Београду?

2.3 (3) Председник Србије Александар Вучић казао је да су пронађени чврсти докази о лицима …

Слободан Антонић: Јасеновац у Београду

Слободан Антонић: Јасеновац у Београду

4.9 (42) Шта је Београду Јасеновац? Београд, у постављеном питању, нису само власт и над-власт …

Један коментар

  1. Najveći dobitak će biti da vas BITANGE I HOHŠTAPLERE navataju kao šugave pse, bace u bukagije i ekspeduju u Bor na težak društveno-koristan rad !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend