fbpx

Иницијатива руских посланика: Родитељима гарантовати право да одбију вакцинисање деце

5
(7)

* У писму посебно нагласили: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинацијекао и мере за рано откривање туберкулозе, прегледи деце и друге медицинске интервенције (осим ако се не ради о хитном спасавању живота), могу обављати само уз добровољни пристанак родитеља. Посебно је важно гарантовање права родитеља да било шта од побројаног одбију

__________________________________________________________________

ГРУПА посланика Државне Думе из владајуће Јединствене Русије обратила се Министарству правде РФ писмом са предлогом да се законским изменама уведу новчане казне за све – укључујући и државне званичнике – који крше права родитеља.

Навели су да у Административни законик земље треба увести казне од 30.000 до 100.000 рубаља за свако угрожавање или ограничавање права родитеља.

Прецизирали су да на тај начин треба заштитити право родитеља на упознавање са основним документима школа, као и документима која регулишу образовни процес.

Такође: право на добијање информација о било којим лекарским прегледима деце и на одбијање њиховог обављања.

Казне за правна предлажу у распону 50.000 до 100.000 рубаља.

Посланици Јединствене Русије посебно инсистирају да родитељима буде законски гарантовано право да одбију вакцинисање своје деце. А да држава притом – као ни саме школе и факултети – немају право да таквој деци ускраћују достзуп образовању.

Подвукли су: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинације, као и мере за рано откривање туберкулозе, прегледи деце и друге медицинске интервенције (осим ако се не ради о хитном спасавању живота), могу обављати само уз добровољни пристанак родитеља. Посебно је важно гарантовање права родитеља да било шта од побројаног одбију“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић и од Русије крије да припрема издају Србије и предају Косова и Метохије шиптарским терористичким бандама

5 (3) Јучерашњи дан у Србији обележила су два догађаја – телефонски разговор председника Русије …

Путин: Ниједна одлука о Косову и Метохији не може бити донета без Савета безбедности

4.7 (3) Председник Руске Федерације Владимир Путин изразио је данас, у телефонском разговору са председником …

Један коментар

  1. genocidnim zlikovcima koji bolestine patentiraju, raznose a onda za velike pare lece se ne sme popustiti; ako oces vakcinisati koje kakvim buckurisem onda moras odgovarati za nezeljene posledice sumama u stotinama hiljada i milionima eura a ne ko za nasilno uzimanje adrenohroma, deljenje dece pedofilima i ljudozderima, ako tako nesto dokazes za par iljada a oni uzeli u desetinama hiljada eura.
    kad nema drugog izbora zakon treba uzeti u svoje ruke i drakonskim merama poslati satane i sluge njihove do pakla, da tamo loze vatre, u kotlicu kuvaju svoje corbice i sami jedu.
    ma ker li vam jebo mater satanisticku, razgovor sa vama jedino uz pomoc koca glogova, pilule argenta ili plumbuma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *