Иницијатива руских посланика: Родитељима гарантовати право да одбију вакцинисање деце

5
(9)

* У писму посебно нагласили: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинацијекао и мере за рано откривање туберкулозе, прегледи деце и друге медицинске интервенције (осим ако се не ради о хитном спасавању живота), могу обављати само уз добровољни пристанак родитеља. Посебно је важно гарантовање права родитеља да било шта од побројаног одбију

__________________________________________________________________

ГРУПА посланика Државне Думе из владајуће Јединствене Русије обратила се Министарству правде РФ писмом са предлогом да се законским изменама уведу новчане казне за све – укључујући и државне званичнике – који крше права родитеља.

Навели су да у Административни законик земље треба увести казне од 30.000 до 100.000 рубаља за свако угрожавање или ограничавање права родитеља.

Прецизирали су да на тај начин треба заштитити право родитеља на упознавање са основним документима школа, као и документима која регулишу образовни процес.

Такође: право на добијање информација о било којим лекарским прегледима деце и на одбијање њиховог обављања.

Казне за правна предлажу у распону 50.000 до 100.000 рубаља.

Посланици Јединствене Русије посебно инсистирају да родитељима буде законски гарантовано право да одбију вакцинисање своје деце. А да држава притом – као ни саме школе и факултети – немају право да таквој деци ускраћују достзуп образовању.

Подвукли су: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинације, као и мере за рано откривање туберкулозе, прегледи деце и друге медицинске интервенције (осим ако се не ради о хитном спасавању живота), могу обављати само уз добровољни пристанак родитеља. Посебно је важно гарантовање права родитеља да било шта од побројаног одбију“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јереван: Јерменски народ уништио зграду владе после издаје државног руководства (видео)

5 (5) Грађани Јеревана су током протеста у понедељак увече против одлуке о окончању рата …

Чланица ОДКБ-а Јерменија је капитулирала!

5 (4) Баку сматра да је Јереван у суштини капитулирао потписивањем документа о прекиду ратних …

2 Коментара

 1. genocidnim zlikovcima koji bolestine patentiraju, raznose a onda za velike pare lece se ne sme popustiti; ako oces vakcinisati koje kakvim buckurisem onda moras odgovarati za nezeljene posledice sumama u stotinama hiljada i milionima eura a ne ko za nasilno uzimanje adrenohroma, deljenje dece pedofilima i ljudozderima, ako tako nesto dokazes za par iljada a oni uzeli u desetinama hiljada eura.
  kad nema drugog izbora zakon treba uzeti u svoje ruke i drakonskim merama poslati satane i sluge njihove do pakla, da tamo loze vatre, u kotlicu kuvaju svoje corbice i sami jedu.
  ma ker li vam jebo mater satanisticku, razgovor sa vama jedino uz pomoc koca glogova, pilule argenta ili plumbuma.

 2. Sve gore od goreg-po satanskim propisima

  Za pristalice EU, političari tvrde da idemo u EU, za pristalice Rusije i Kine, kažu da idemo i tamo, međutim, kako stvari stoje, najizvesnije je da mi idemo u tri pizde materine.

  Evo samo ovog primera, a da o drugim sada ne pričamo:
  U Rusiji predlažu, a verovatno će i da usvoje da onaj KO ODUZME PRAVO RODITELJU DA NE VAKCINIŠE DETE, bude kažnjen sa 42774 – 142150 dinara, a pravno lice od 71290 – 142150 dinara, dok je kod nas stvar obrnuta:
  DA RODITELJ KOJI NE DOZVOLI NASILNO VAKCINISANJE SVOGA DETETA, bude kažnjen do 150000 dinara, a na kraju mu se oduzima dete.

  I ko će svoju populaciju pre da uništi?Onaj ko daje pravo roditelju da vodi računa o detetu koje je rodio, ili onaj ko zabranjuje roditelju da brine o svom detetu, već tu „brigu“ preuzima na sebe, kako bi što više ubrizgao otrova u potomstvo, a evra i dolara u svoje džepove i usput se dodvorava belosvetskim perverznim sektama, koje ih plaćaju?

  Za Rusiju kažu da je diktatorska zemlja, a šta onda treba reći za Srbiju?
  Je li malo reći da je totalna tiranija?

  Došlo je krajnje vreme da se nekome jebe mater.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend