fbpx
Соња Миљковић,власница кафића у нелегалном објекту на Копаонику. Фото: Фејсбук

„Инвеститорка“ нелегалног објекта на Панчићевом врху се није појавила на саслушању у Тужилаштву

0
(0)

„Када је реч о другој кривичној пријави против Снежане Митковић за антидатирање документа приликом захтева за легализацију, случај је још у предистражној фази“, рекао је Михајловић.

Додао је да је саслушање троје сведока заказано за 30. август.

Како је Инсајдер раније открио, Општина Брус је у име инвеститорке Министарству грађевинарства доставила захтев за легализацију објекта, који је наводно поднет још 2014, иако постоје јасни докази да је нелегални објекат почео да се гради тек 2017.

Иначе, недавно је Управа за спречавање прања новца утврдила да на банковним рачунима инвеститорке Снежане Митковић у последње три године нису постојала средства којима је могла да финансира изградњу објекта од преко 1.000 квадрата на врху Копаоника.

Како је порекло новца којим је плаћена изградња објекта непозната, Управа је податке до којих је дошла проследила Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

У званичној документацији која је прослеђена тужилаштву Управа за спречавање прања новца наводи да је анализирала промет по рачунима Снежане Митковић у периоду од 2015. па до средине 2018. године и констатује да током контролисаног периода нису уочена новчана средства којима би могла бити финансирана изградња објекта на Копаонику.

Митковић или Матковић?

Снежана Митковић из Смедерева се званично у документима води као инвеститор нелегалног објекта на Панчићевом врху. Она је успела у рекордном року да добије сагласност свих надлежних институција за постављање ски бифеа од 150 квадрата на врху Копаоника. Уместо монтажног објекта изграђен је армирано-бетонски од преко 1.000 квадрата, а да је у томе нико није спречио.

Како је Инсајдер открио у емисији „Врх безакоња“ у различитим молбама за сагласност инвеститорка нелегалног објекта се потписивала и као Матковић и као Митковић. Надлежне институције ни на то нису реаговале све док Министарство грађевинарства, према истразивању Инсајдера, није знало коме уопште да уручи решење о рушењу. Снежани Митковић или Снежани Матковић. Адреса је била иста.

Инвеститорка из Смедерева до данас је остала непозната јавности. Вишемесечни покушаји Инсајдера да до ње дође били су безуспешни. Нисмо је нашли ни на адреси коју је навела у званичној документацији.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Војислав М. Станојчић: Сви смо једнаки пред законом, само су напредњаци мало „једнакији“

5 (3) Све је остало непознато – сем да је афера „Јовањица“, бар за браћу …

Удружење тужилаца: Институције треба да реагују на Вучићеве непримерене изјаве

5 (1) Републичко јавно тужилаштво и Високи савет судства требало би да реагују на изјаве …

Један коментар

  1. Kome to vređaju intelegenciju. Uhapsiti doktora koji piše opravdanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *