Ивањичка села без струје због снега: „Живимо као у каменом добу“

Ивањичка села без струје због снега: „Живимо као у каменом добу“

0
(0)

Снег у ивањичкој општини оставио је бројна села без струје. Под теретом тешког снега нису издржали каблови на електромрежи, па су у мраку претходне ноћи били мештани Лисе, Биоча, Лауша, Речица и читав крај до Рашчића, Братљева, Ерчега, Голијске реке, Буткова, Опаљеника, Кушића, Катића, Мочиоца, Глијеча…

Гневни Ивањичани кажу да се исти проблем понавља сваке године, па се питају да ли је нормално да са првим снегом сваке године остају без електричне енергије, преносе „Новости“.

„Пао је снег 26. децембра, а они га неспремно дочекали. Шта је сада у питању осим немара? Је ли могуће да није било времена да се обезбеде далеководи? Палим свеће у кући као да живим у каменом добу“, казао је мештанин Ерчега.

Председник Општине Ивањица Момчило Митровић рекао је да је „очигледно да локални погон Електродистрибуције није кадар да реши ову ситуацију“.

„Не можемо дозволити да у 21. веку људи буду без струје. Мораћемо да тражимо помоћ републичких институција како бисмо решили проблем. У потпуности разумем огорчење људи, јер нема оправдања за ово што се догађа“, нагласио је Митровић.

Снег је на подручју Ивањице почео да пада у суботу ујутро, а у вишим пределима га има више од 20 центиметара. Готово читаво подручје осим градског језгра и ближих приградских насеља има проблема са напајањем електричном енергијом.

Већ у суботу су све екипе Електродистрибуције биле на терену, а у недељу им је стигла помоћ колега из околних градова, који ће покушати да стабилизују напајање струјом већег дела општине.

Према последњим информацијама из ивањичког погона Електродистрибуције, без струје су: Глијеча, Опаљеник, Сивчина, на подручју Лисе насеља Стара фабрика и Ајдаче, струја би требало да стигне у село Братљево, али је неће бити према Ковиљу, у Дретину, Осоници, Лукама и Буткову.

Када је реч о путним правцима они су за сада проходни, али је неопходна употреба зимске опреме.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Струја поскупљује у фебруару, а рачуни већи већ у јануару

Струја поскупљује у фебруару, а рачуни већи већ у јануару

5 (1) Струја ће поскупети 1. фебруара 3,4 одсто. Али пре тога, већ на јануарским …

Држи воду док мајстори оду! Потонуо "свемирски" ковид брод у Батајници (видео)

Држи воду док мајстори оду! Потонуо „свемирски“ ковид брод у Батајници (видео)

5 (18) Свемирски брод, како су представници власти називали нову Ковид болницу у Батајници, испоставило …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend