У Србију се враћају на стотине миграната из Босне којима је изгорео мигрантски камп код Бихаћа
фото: Klix.ba

У Србију се враћају на стотине миграната из Босне којима је изгорео мигрантски камп код Бихаћа

Начелник Бихаћа Шухрет Фазлић у разговору за Kлиx.ба коментаришући актуелну проблематику с мигрантима у Бихаћу је казао да ће урадити све како би имали оброке, али и да од надлежних очекују конкретне активности.

Тренутна сигурносна ситуација у Бихаћу је под контролом, а у кампу Липа се налази близу 1.500 миграната који помоћ у виду оброка добивају од црвеног крижа и невладиних организација.

Фазлић каже да се полиција већ три године бори с овим проблемом те да вјерује да ће ствари остати под контролом и у наредном периоду.

“Ја не знам тачан број миграната који се налази код Липе, али по броју подијељених оброка више их је од хиљаду. Смјештени су у контејнерима и шаторима који су остали, али и који су додатно постављени. Ми преко Црвеног крижа УСK и Бихаћа, као и невладиних организација и Помози.ба осигуравамо оброке за њих”, казао је Фазлић.

Додао је да измјештање миграната у камп Бира у Бихаћу не долази у обзир због већ познатих разлога.

“У БиХ има стотине таквих локација као што је Бира, а мигрантска криза не може се смјестити само на подручју Бихаћа. Бира не долази у обзир. О томе колико ће их још ући у БиХ или евентуално доћи у Бихаћ не овиси од нас. Дио њих ће се можда вратити у Сарајево, дио у Србију, а дио ће остати овђе. Ми ћемо створити услове да те људе хранимо, а од надлежних очекујемо почетак радова на Липи чим прије”, закључио је Фазлић за Kлиx.ба.

Из Црвеног крижа у Бихаћу који снабдијевају мигранте с оброцима и потрепштинама у кампу Липа су казали да је ситуација на измаку контроле због ниских температура и снијега.

“Ситуација у онаквом кампу у којем се налазе мигранти и услови на оној надморској висини не може бити под контролом. Имамо притисак који се ствара сваког дана. Хладно је, дошао нам је и снијег, температуре су ниже и то ће утјецати на њихово расположење јер имају један оброк дневно. У наредном периоду ћемо виђети шта ће се десити”, казао је секретар Црвеног крижа Селма Миџић.

Kамп за мигранте Липа код Бихаћа прије неколико дана запалили су мигранти као израз незадовољства, а велики број њих смјештен је около кампа, док је их неколико стотина смјештено у једном шатору гђе имају само један оброк дневно.

klix.ba

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Мали награђен за криминал, корупцију и афере: Кандидат за премијера!?

Мали награђен за криминал, корупцију и афере: Кандидат за премијера!?

Они који су доследни у својој оданости СНС-у грабе високо ка врху, а уколико напредњаци …

Британија има нови план: Мигранте би да шаље у имиграционе логоре у Албанији

Британија има нови план: Мигранте би да шаље у имиграционе логоре у Албанији

Мигранти који у Велику Британију стижу преко Ламанша могли би брзо да буду пребачени у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *