У Србију се враћају на стотине миграната из Босне којима је изгорео мигрантски камп код Бихаћа
фото: Klix.ba

У Србију се враћају на стотине миграната из Босне којима је изгорео мигрантски камп код Бихаћа

5
(3)

Начелник Бихаћа Шухрет Фазлић у разговору за Kлиx.ба коментаришући актуелну проблематику с мигрантима у Бихаћу је казао да ће урадити све како би имали оброке, али и да од надлежних очекују конкретне активности.

Тренутна сигурносна ситуација у Бихаћу је под контролом, а у кампу Липа се налази близу 1.500 миграната који помоћ у виду оброка добивају од црвеног крижа и невладиних организација.

Фазлић каже да се полиција већ три године бори с овим проблемом те да вјерује да ће ствари остати под контролом и у наредном периоду.

„Ја не знам тачан број миграната који се налази код Липе, али по броју подијељених оброка више их је од хиљаду. Смјештени су у контејнерима и шаторима који су остали, али и који су додатно постављени. Ми преко Црвеног крижа УСK и Бихаћа, као и невладиних организација и Помози.ба осигуравамо оброке за њих“, казао је Фазлић.

Додао је да измјештање миграната у камп Бира у Бихаћу не долази у обзир због већ познатих разлога.

„У БиХ има стотине таквих локација као што је Бира, а мигрантска криза не може се смјестити само на подручју Бихаћа. Бира не долази у обзир. О томе колико ће их још ући у БиХ или евентуално доћи у Бихаћ не овиси од нас. Дио њих ће се можда вратити у Сарајево, дио у Србију, а дио ће остати овђе. Ми ћемо створити услове да те људе хранимо, а од надлежних очекујемо почетак радова на Липи чим прије“, закључио је Фазлић за Kлиx.ба.

Из Црвеног крижа у Бихаћу који снабдијевају мигранте с оброцима и потрепштинама у кампу Липа су казали да је ситуација на измаку контроле због ниских температура и снијега.

„Ситуација у онаквом кампу у којем се налазе мигранти и услови на оној надморској висини не може бити под контролом. Имамо притисак који се ствара сваког дана. Хладно је, дошао нам је и снијег, температуре су ниже и то ће утјецати на њихово расположење јер имају један оброк дневно. У наредном периоду ћемо виђети шта ће се десити“, казао је секретар Црвеног крижа Селма Миџић.

Kамп за мигранте Липа код Бихаћа прије неколико дана запалили су мигранти као израз незадовољства, а велики број њих смјештен је около кампа, док је их неколико стотина смјештено у једном шатору гђе имају само један оброк дневно.

klix.ba

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kако је пар десетина Новосађана победило СНС фалангу

Kако је пар десетина Новосађана победило СНС фалангу

4.7 (13) Избори за савете Месних заједница у Новом Саду прошли су у већ разрађеном …

Напредњаци изгубили власт у урбаним деловима Новог Сада, задржали периферију

Напредњаци изгубили власт у урбаним деловима Новог Сада, задржали периферију

5 (2) У седишту Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду – мук. Изгубили …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend