fbpx

Из прве руке: Расуло и хаос у српском правосуђу

0
(0)

Запослени на одређено време у Београдским основним судовима имају огомне проблеме, потписују уговоре два пута по три месеца па после имају уговор о “стручном оспособљавању“ који траје 30 радних дана и за трајање истог не примају никакву новчану надокнаду, а сносе сву одговорност као стално запослени.

Записничари куцају и потписују записнике са суђења и ако нису запослени у судовима, референти по писарницама поступају по предметима и потписују пресуде, решења, дописе и све што је рад писарнице и ако нису запослени у суду.

Кад смо поставили питање шта ће бити ако не потпишемо тај уговор, речено нам је класичном уценом, цитирам: „Ако не потпишете уговор то значи да вам не треба посао и нећемо вас звати да се вратите.“

То траје годинама, предходна влада бранила се речима да је то нетачно и неистина, ову смо владу лично обавестили на састанку са заменицом министра, и добили смо одговор да је то по закону.Питам се по ком закону, уцењују већ довољно застрашене људе, којима узимају три плате годишње са прекидима ‘‘по закону“.

Сви то знају и сви ћуте о томе, чак и адвокати кажу да је то кривично дело само неће да се замерају. Кад се појавимо у заводу за запошљавање , већ збијају шале са нама : „Ооооо опет ви , па нема ни шест месеци да сте били.“

Такође знамо поуздано да и друге фирме, приватне , државне имају прекиде после годину дана али на пар дана или ако је дужи прекид људи седе кући, само смо ми уцењени да долазимо на посао.

У новој реформи нам је понуђено да волонтирамо док влада не одлучи шта ће бити са нама, не липши магарче до зелене траве, а шаргарепа је овај пут била предност ће имати људи који волонтирају, а ми сами по својој савести да одлучимо да ли долазимо или не. Запослени у судовима имају јако мале плате ( и ако се у народу мисли другачије ).

 

Сестра

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВЕЋИНА ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ: Министар Смрт упозорава – нема опуштања, живећемо са маскама

1.5 (8) МИНИСТАР здравља Златибор Лончар је рекао на данашњем обраћању јавности да не сме …

Студенти Филозофског факултета: Није филозофски ћутати – није српски увреде и издају трпети

4.4 (8) Апелујемо овом приликом на професоре да закопају ратне секире, и да раде како …

3 Коментара

  1. Divni ste što ste objavili ovaj tekst. S tim u vezi, ukoliko želite, preuzmite saopštenje Sindikata pravosuđa Srbije o tome, kao i pogrešnoj popravci reforme, daljem haosu i zastoju, http://www.sind-prav.org.rs. Osim toga, Sindikat pravosuđa Srbije sutra simbolično predaje kompas Vladi Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *