Православље

Иза “сабора” окупљеног на Криту стоје западне и Сорошеве агентурне мреже са инсталираним агентима од утицаја у Цркви

А рече неко од њих, њихов пророк: Крићани свагда лажљиви, зли звјерови, беспослени трбуси.

Титу посланица светога апостола Павла

20. јуна званично се отвара такозвани “Свети и велики” сабор на Криту, коме, међутим, није било суђено да буде опште-православни. Ка овом догађају усмерена је пажња не само православаца целог света (добрим делом и због спорова до којих је дошло услед саме одлуке да буде одржан), него и светских тајних служби. По подацима аналитичког центра КАТЕХОН, тајне службе Америке и Велике Британије покушавају да утичу на одлуке Сабора. У том циљу углавном се користе агенти унутар Константинопољске патријаршије. Циљеви су да се поткопа ауторитет Руске православне цркве, да се помогне ширење екуменистичких тенденција које ослабљују православље, као и да се форсира питање признавања аутокефалности Украјинској православној цркви, чиме би се допринело раздору унутар православног света.

Једна од кључних фигура у том процесу јесте отац Александар Карлуцос, члан организационог комитета Сабора, који се бави прибављањем финансија за Константинопољски патријархат и који је одговоран за општење са утицајним круговима и властима САД. Он је тај који управља највећим делом средстава која из САД стижу у Константинопољ и самим тим утиче на црквену хијерархију.

Друга важна фигура, која је одговорна за везу између Критског сабора и америчких специјалних служби, јесте Алекс Рондос. Он заузима положај Посебног представника ЕУ за Рог Африке. Тесно повезан с високим званичницима Константинопољског патријархата и специјалним службама САД и Велике Британије, као и са глобалистичким невладиним организацијама. Лично се познаје са Александром Карлуцосом а Џорџа Сороша посећује и кући. Биографија Алекса Рондоса је веома интересантна и подсећа на шпијунски роман.

Доброчинитељ и шпијун

Александар Рондос је грађанин Грчке. Родио се 1954. године у Султанату Занзибар, у Дар ес Саламу (који је тада фактички био британска колонија а сада чини део Танзаније). Образовање је стекао у Великој Британији. Радио је као дописник енглеског журнала Вест Африка Магазин а онда је прешео у Католичку службу помоћи – америчку католичку невладину организацију. 80-тих година упознао се са Џорџем Сорошем и ту је почео да се убацује у структуре у Америци активне око Константинопољског патријархата. Ова стратегија била је овенчана успехом и 1992. године постао је, уз подршку Џорџа Сороша, руководилац Међународног православног хришћанског доброчинства (International Ortodox Christian Charity – IOCC), међународне православне добротворне организације, која је дејствовала под покрићем Константинопољског патријархата.

Сврха стварања ове структуре била је да под видом добротворне црквене делатности узме под своју контролу моћне финансијске токове. Поводом послова а око црквених пара и заједничких интереса с америчким “доброчинитељима” Рондос се упознао са Александром Карлуцосом. Своје везе Рондос је искористио и ради убацивања у друге православне структуре (у Југославији, Русији, на Блиском Истоку). Под покрићем горе поменуте међународне православне добротворне организације уочи бомбардовања био је на задатку у Албанији и на Косову. После обављања овог задатка, када су били прикупљени сви неопходни подаци и кад су били закључени потребни договори, почела је војна операција НАТО.

Организатор обојених револуција

Посебно је занимљиво и што је овај “православни доброчинитељ” активно учествовао у организовању тзв. обојених револуција тамо где су то захтевали интереси САД и његовог старог пријатеља Џорџа Сороша. Тако је, на пример, Рондос, радио као саветник организаторима такозване “булдожер револуције” у Југославији.

После “револуције” у Грузији постао је саветник Михајла Сакашвилија. Судећи по тону његових публикација на тему грузијско-руских односа, унапред је знао да се припрема напад Грузије на Јужну Осетију и за те догађаје припремао је западно јавно мњење.

Рондосу се такође приписује да је радио и као саветник за први тзв. Украјински Мајдан 2004. године. Уз његову сарадњу у Београду је био основан и КАНВАС (енглески акроним од назива Центар за примењене ненасилне акције и стратегије) – што је уствари био мозак обојених револуција, где су се разрађивале технике Арапског пролећа и Украјинског Мајдана 2014. године.

Мрачна посла у Грчкој

Рондос је у периоду од 2009. до 2011. године такође радио и као саветник премијера Грчке, рођеног у САД, Сорошевог другара и руководиоца социјалистичке партије ПАСОК – Георгиоса Папандреуа и сматран је за његову десну руку у свим међународним пројектима. Пре тога, у периоду од 1999. до 2004. године Рондос је био саветник Папандреуа, док је овај био министар спољних послова Грчке и док је вршио дужност гувернера Свете Горе Атос. 2012. године Рондос је био саслушаван у вези завере против бившег премијера Грчке, Костаса Караманлиса. Тада је као његов адвокат иступао Фаилос Кранидиотис, члан либералне партије “Нова демократија” и блиски друг Антонија Самараса.

По службеним подацима грчких иследника у периоду од 2004. до 2009.године заиста је постојала завера, чији је циљ био да се спречи зближавање Русије и Грчке.

Рондос је такође био умешан и у корупционашке скандале у вези новца који је нестао из грчког буџета, али је из овога успео да се извуче без последица.

Чињеница да је знатан део финансија, које су на иницијативу Рондоса биле издвајане за невладине организације у Грчкој, одлазио у Македонију, Албанију и Косово, где их по званичним изворима никоме нису давали, дозвољава да се претпостави да се радило о тајној прерасподели средстава у оквиру стратегије обојених револуција а не само о обичном прању пара. У Грчкој су овим средствима приоритетно биле финансиране лево-либералне невладине организације, чиме је за грчке паре вршена спољна контрола над том земљом.

Махер за све

По тврђењу грчких извора, Рондос је на Балкану нарочито активан на албанском правцу, посебно у вези одржавања блиских односа са разним факторима у Албанији и Македонији. Албански фактор САД нарочито користе у сврху стварања пометње у балканским државама. Глобална плутократија нарочито је добро повезана с албанском нарко-мафијом и индустријом “црне трансплантологије”. Рондос активно подржава идеју о признавању независности Косова и иступа са одговарајућим експертним иницијативама.

Узимајући у обзир Рондосово “искуство” из косовских послова биће занимљиво посматрати колико ће он бити у стању да руководи бандитима и криминалним групацијама у Сомалији, камо је знанично послат на нову дужност.

Осим свега већ поменутог, Алекс Рондос успео је да поради и у међународним финансијским организацијама, нарочито у Светској банци. Такође се налази на дужности и у Европском савету за међународне односе, који је европска филијала највећег америчког глобалистичког центра – Савета за међународне односе.

Свуда где год да се појави, Александар Рондос бави се једним те истим – лобирањем за интересе својих америчких господара, спровођењем иницијатива Џорџа Сороша, сменама режима и учвршћивањем једностране америчке хегемоније.

Ако се овај специјалиста широког спектра сада бацио и на Критски Сабор, нећемо бити изненађени ни појавом најоштријих провокација а ни покушајима непосредних претњи силом.

Превод: Катехон, ВасељенскаТВ

припрема: Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!