ИЗВИНИ, ДЕЧКО! Медији не пишу, али ТОДОР је најбољи млади научник Србије!

0
(0)

После данашње интернационалне конференције младих научника, ретко ко је објавио и пренео вест да је матурант Пете Београдске гимназије Тодор Цветановић на светском такмичењу из биологије први на свету.

Наиме, на управо завршеној интернационалној конференцији младих научника која је ове године одржана у Београду, наши средњошколци су освојили чак 10 медаља и једну специјалну награду.

Тодор Цветановић један је од оних који су освојили златну медаљу, а наши суграђани су за ту вест, уместо преко медија, сазнали преко друштвених мрежа.

Судећи по коментарима, многи од њих су веома разочарани баш због тога што у медијима очигледно није било места за промовисање успеха наших младих научника.

Осим њега, златне медаље освојили су Тодор Цветановић, Марија Пињић, Катарина Станковић и Ана Мијушковић, сребрне медаље Сара Милошевић и Александар Вујчић, бронзане Ана Радовић, Александра Газикаловић, Урош Филиповић и Вељко Ђондовић, а специјалну награду Димитрије Рајчић.

Средњошколци из 30 земаља такмичили су се с 192 рада у шест категорија: информатика, инжењеринг, математика, физика, заштита животне средине и природне науке.

ЕСПРЕСО.РС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend